lauantai 1. huhtikuuta 2023

Järisyttävää sukuhistoriaa

Järisyttävä uutinen löytyi tänä aamuna sosialistisesta mediasta Kolehmaisten sukusivulta, kun siellä kerrottiin seuraavaa:

"Kesäkuun puolivälissä vuonna 2021 Vieno-myrsky ärjyi Pohjois-Savossa. Tuossa yhteydessä Karttulan Kohomäeltä, joka tunnetaan myös Kuttakohona, kaatui ikivanha petäjä, jonka juurakon kätköistä löytyi kookas miehen luuranko.

Radiohiiliajoitukset osoittivat jäännöksen olevan 1500-luvulta. Luurangosta onnistuttiin eristämään DNA, joka toi sensaatiomaisia tuloksia. Miehen haploryhmä osoittautui olevan N-BY28937 ja markkeritarkastelussa voitiin vahvistaa miehen kuuluvan Karttulan Punnonmäen Kolehmaisten sukuhaaraan. Ajoituksen ja luiden ikien perusteella kyseessä oli iäkäs mies, joka olisi syntynyt 1400-luvulla.

Luurangon DNA:n vertailu Kolehmaisten ja Markkasten sukuseuran Karttulan sukuhaaran jäseniin osoitti järisyttäviä tuloksia: kyseessä on tarunhohtoinen ukko Kolomainen, Punnonmäen Pekka Kolehmainen, Karttulan seutukunnan kanta-asukas, joka seitsemine poikineen saapui Karttulan seudulle."

Tarinan mukaan kyseinen Ukko Kolehmainen saapui Karttulan Punnonmäelle seitsemän poikansa ja Karttunen-nimisen vävypoikansa kanssa ja Ukko itse kiipesi korkeaan petäjään, josta käsin hän suoritti maanjakotoimituksen suvulleen. Sukusivuilla julkaistu uutinen tukee vanhaa sukutarinaa.

Muutama vuosi sitten Kolehmaisten sukuseuran sivulla oli vielä järisyttävämpi uutinen. Kolehmaisten sukua tutkineet olivat nimittäin saaneet selville, ettei Kolumbus ollutkaan ensimmäinen eurooppalainen Amerikassa, vaan häntä ennen sinne ehti Karttulassa syntynyt Toivo Kolehmainen, joka Uudella Mantereella tunnettiin paremmin nimellä Thomas Kohl.

Asiasta kertovassa jutussa epäiltiin sitä, että Amerikan matkallaan Kolehmais-Topi purjehti hieman pitempää reittiä kuin Kolumbus, sillä hän ilmeisesti purjehti Amerikkaan Afrikan mantereen eteläkärjen kiertäen ja luultavasti hän myös rantautui ihan mantereen eteläosassa tehden hyvän vaikutuksen sikäläiseen alkuasukasväestöön. Niinpä hän on jättänyt nimensä maailmanhistoriaan sikäli, että Hyväntoivonniemi on nimetty hänen mukaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti