torstai 27. huhtikuuta 2023

Kyllä ei hyvältä näytä

Kyllä ei hyvältä näytä nykyinen maailmantilanne. Pinta-alaltaan maailman suurin valtio saattaa hajota älyttömän sodan vuoksi ja hajoaminen saattaa uhata myös maailman vahvinta valtiota, mikäli on yhtään uskominen tämänpäiväistä Hesaria.

Usa:ssa valmistaudutaan seuraaviin presidentin vaaleihin ja siellä tilanne on hyvin huolestuttava. Toinen pääehdokkaista taitaa olla vähän vanhuuden höppänä ja toinen taitaa olla ollut vähän höppänä pienestä pitäen. Ainut varma asia tulevissa vaaleissa on se, että kansan enemmistö tulee olemaan kovasti pettynyt vaalitulokseen.

Katselin eilen netistä Arvo Tuomisen luennon Kuopion kaupunginkirjastolta ja siinä luennossa oli onneksi minua tässä synkässä maailmantilanteessa suuresti ilahduttava asia, mutta tämä asia ei näy nyt netissä näkyvässä tallenteessa, jossa näkyy vain itse luento, mutta ei sen jälkeen käyty vilkas keskustelu.

Keskustelussa ilmeni, että ainakaan Arvo Tuominen ei usko, että Kiina ryhtyisi sotimaan. Hänen mukaansa kiinalaiset ovat ihan liian älykkäitä moiseen älyttömyyteen. En pysty asiaa nyt tarkastamaan, mutta muistaakseni Tuomisen mukaan sekä kiinalaisten että japanilasten keskimääräinen älykkyysosamäärä on 105, kun se meillä Suomessa on 101 ja Venäjällä ja Ruotsissa 99.

Itse tosin muistelen jostain lukeneeni, että ruotsalaisten äo on 101, mutta suomalaisten ja venäläisten 99, joka seikka selittynee sillä, että venäläiset ovat venäjää puhuvia suomalais-ugreja. Senkin muistelen lukeneeni Yliopisto-lehden yleisönosastosta, että suomalaiset ja muutkin pohjoismaalaiset ovat keskimääräiseltä älykkyydeltään kaukasialaisen eli valkoisen rodun pohjasakkaa, mutta poikkeuksena ovat saamelaiset ja varsin kolttasaamelaiset, jotka menestyvät älykkyystesteissä hyvin.

Osan Arvo Tuomisen luennosta voi katsoa tästä linkistä, mutta ikävä kyllä luennon keskusteluosuus on sensuroitu https://www.facebook.com/100064830547119/videos/1659828424453065

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti