keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Arvo Tuominen Kuopiossa

Huomioikaapa hyvät ihmiset tämä Arvo Tuomisen tämäniltainen Venäjä-luento Kuopion kaupunginkirjastolla. Luennon voi yrittää seurata myös kirjaston facebook-sivun kautta, mutta en uskalla luvata, onnistuuko se tässä reaalimaailmassa.

Kotitalouteemme ei voi enää ostaa yhtään kirjaa, koska meille ei niitä kerta kaikkiaan enää mahdu, mutta sain kuitenkin juuri pitkällisen odotuksen jälkeen kaukolainana luettavakseni Arvo Tuomisen erinomaisen kirjan Venäjä - Kirjoituksia Venäjästä ja Putinista.

Sen verran synkän kuvan teos antaa Venäjästä ja Putinista, että luulen, että ellei vallankumousta tapahdu, Tuominen ei enää tässä elämässä pääse tekemään tv-ohjelmia entiseen hyvään itäiseen naapuriimme.

Koska huomaan aina rikan toisen silmässä, mutta en hirttä omassani, niin en malta olla kertomatta, että yhden asiavirheen Tuomisen uutuudesta löysin. Nimittäin maantieteilijä Lev Gumiljov ei etunimestään huolimatta liene juutalainen, sillä juutalaisuus periytyy äidin puolelta eikä runoilijaäiti Anna Ahmatova ollut juutalainen.

Ahmatovan kynästä syntynyt kuuluisin säe, jonka Ultra Bra-yhtiö hyödynsi tuotannossaan, kuuluu: "Sinä lähdit pois minä katselin parvekkeelta
Loittonevaa selkääsi, kiersit vesilammikot
Ja arvaan ettet murehdi tätä eroa".


Tuominen muuten kertoo, että Lev Gumiljovin nimeä kantava venäläinen instituutti on tullut lopputulemaan, jonka mukaan venäläiset ovat oikeastaan slaavilaista kieltä puhuvia suomalais-ugrilaisia. Tämä kannattaa kaikkien niiden muistaa, jotka ovat sitä mieltä, että r---- -- ----- ------ ------ -------s.

https://kuopionseina.fi/kulttuurimenot/punnitun-tiedon-ilta-venaja-asiantuntija-arvo-tuominen-puhuu-venajasta-putinista-ja-ukrainasta/?fbclid=IwAR0p0VyolhD8cUD1tN-fvU7WXtOQMdAx1AdxYS7Mjnxo1YJ3DUMyTXKwq5Y

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti