sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Marsalkan muskettisoturit

Hyvin amatöörimäistä puuhastelua oli marsalkka Mannerheimin henkivartiointi, mikäli yhtään on uskominen Mikko Tynin mielenkiintoista kirjaa Marsalkan muskettisoturit - Mannerheimin henkivartiointi ja turvallisuus 1918 - 1946.

Mannerheim ei ollenkaan pitänyt ympärillään olevista turvatoimista ja everstiluutnantti Rautsuon mukaan hän on lausunut asiasta seuraavaa: "Jos Jumala on hyväksi katsonut, että minun on murhaajan käden kautta menetettävä henkeni, niin sitä ei voi auttaa." Everstiluutnantti itse oli kuitenkin sitä mieltä, että: "Kun tiedämme, että Jumalalla on tällaisina aikoina niin tavattoman paljon suojelemista, on meidän koetettava olla hänen apunaan."

Kovin tomerasti suomalaiset eivät kuitenkaan olleet tässä Mannerheimin turvatoimissa Jumalan apuna, koska normaalisti turvamiehiä oli vain 10 - 20 ja heistäkin vain osa oli saanut edes poliisin koulutuksen. Turvamiehet toimivat myös hyvin huomaamattomasti eivätkä he edes olleet kovin pelottavan näköisiä gorilloita, koska heidän keskipituutensa oli vain 176 cm eli vain viitisen senttiä sen ajan keskivertosotilasta enemmän. Tiettävästi esimerkiksi Putinilla on turvamiehiä noin 20.000.

Vaikka Mannerheim liikuskeli Mikkelissä aika avoimesti, niin Neuvostoliitto ei yrittänyt kovin pontevasti häntä murhata. Kuitenkin tiettävästi ainakin pari kertaa desanteille annettiin tehtäväksi Mannerheimin surmaaminen, mutta ne olivat huonoja yrityksiä. https://www.suomalainen.com/products/marsalkan-muskettisoturit-1

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti