torstai 2. marraskuuta 2023

TV-miehet

Yleensä kuitenkin radioselostajat ovat säilyneet herrasmiehinä. TV:n puolella on välillä ollut vaikeampaa. Kerrankin Leningradissa hotelli Europeiskajassa Paavo Noposen kirjan mukaan Paavo ja Pekka heräsivät yöllä käytävältä kuuluvaan hirveään suomenkieliseen karjuntaan.

"Älkää perkele puristako ranteista! Mä olen pieni mutta vahva! ... Koetettihan te tulla talvisodassakin, mutta... perkele, minua ei puristeta! ....Ei mitään harashoo kun irti!" Lopuksi huuto peittyy valtavan kokoisen hissipeilin särkymisen synnyttämän helinään.

Kun radiomiehet uskaltautuvat kurkistamaan, mitä on tapahtumassa, näkevät he, että kaksi karhumaista miliisiä on siellä vain saattelemassa erästä lapualais- ja painijataustaista TV-selostajaa huoneeseensa nukkumaan. Minusta tämä selostaja on aina ollut kuitenkin viimeisen päälle herrasmies, joten pikkuisen epäilen Noposen kirjassaan liioittelevan tapahtunutta tai erehtyvän henkilössä.


Radiomiesten sitkeyttä ei ollut myöskään TV-selostaja Anssi Kukkosella, joka katosi työmatkallaan Keski-Euroopan mäkiviikoilla iloisella 70-luvulla, niin että katselijat ja varsinkin iltapäivälehdet olivat jo todella huolissaan. Tapauksen jälkeen käsite "olla mäkiviikoilla" sai uuden merkityksen. Anssi Kukkosen katoamisen seurauksena Seppo Kannas aloitti vuonna 1976 TV1:n Urheilutoimituksen päällikkönä Kukkosen sijasta.

Tässä kaksi TV-selostajaa muistelee uransa huippuhetki: https://areena.yle.fi/1-1839125

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti