tiistai 14. marraskuuta 2023

Ismo Alanko Säätiö

On helppo ymmärtää, että maamme pula-ajan sukupolvia on moni asia harmittanut kovasti, kuten tohtori Tuikan Harmitus-kirjasta ilmeneekin, mutta siitä huolimatta, että maamme on muutamassa vuosikymmenessä kehittynyt monessakin asiassa maailman parhaaksi, niin Suomessa, isiemme maassa, on yhä seikkoja, jotka harmittavat raskaasti nykyisiä sukupolvia kannustaen heitä uusiin suurtekoihin.

Esimerkiksi joensuulaisen pankinjohtajan pojan Ismo Alangon lapsuus oli kovasti traumaattinen, koska hänen vanhempansa harrastivat kanteleen soittoa kalevalalaisessa ryhmässä. Tämä trauma pakotti Ismo Alangon sitten aikuisena tekemään eräänlaisen protestilaulun nimeltään Vihaan Kalevalaa.

Alanko on kertonut, että nuorempana hän kuvitteli, että syvä harmitus on ihmisen normaali mielentila ja ilmeisesti sen innoittamana Ismo Alanko Säätiö on levyttänyt kappaleen, josta itse vanhana herrasmiehenä käytän nimeä Voi pahus kun harmittaa. Minulle, joka lähinnä harrastan ortodoksista kirkkolaulua, on tuo kappale ja varsinkin sitä esittävä yhtiö ventovieraita.

Muistelen, että silloin kun itse elin murrosiän pahinta kuohuntavaihetta, Ismo Alangolla oli yhtiö nimeltään Hassisen Kone. Tuo yhtiön nimi synnytti eräässä joensuulaisessa ompelukoneyrittäjässä, jonka liike oli nimeltään samainen Hassisen Kone, niin paljon harmitusta, että hän muutti yrityksensä nimeksi Joensuun Ompelukone.

Hiljennymme kuuntelemaan Ismo Alankoa: https://www.youtube.com/watch?v=_PbWsF-8aJU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti