sunnuntai 26. marraskuuta 2023

Sateenpylväs

Kummallisen ennusmerkin, jonka merkitystä jäin pohtimaan sydämessäni, näin eilen, kun kävelin maamme alkuperäisen ja väärentämättömän itärajan seutuvilla. Suonenjoesta nousi nimittäin merkillinen valoilmiö, joka väreiltään muistutti sateenkaarta, mutta se ei ollut kaari, vaan kohosi pylväsmäisesti suoraan ylöspäin.

Nimesin valoilmiön sateenpylvääksi, vaikka sade ei sitä selitä, vaan ilmeisesti sulasta vedestä nouseva huuru sen synnytti. Ajattelin tänään käydä ottamassa sateenpylväästä kännykälläni vuoden luontokuvan, mutta merkillistä valoilmiötä ei tällä kertaa esiintynyt.

Tässä yhteydessä on syytä muistaa, että kuvassa esiintyvä Suonenjoki toimi vuonna 1323 solmitun Pähkinänsaaren rauhan itärajana, joten valtakunnan alkuperäinen ja väärentämätön itäraja kulki kuvani osoittamassa suunnassa. Niinpä toivon, ettei Vladimir Putin ehdi sotakiireiltään seuraamaan Face-päivityksiäni.

Tosin silloinen itärajamme oli raja Novgorodin ja Ruotsin välinen. Senkin jälkeen itäinen naapurimme ja myös rajanlinja on vaihdellut. Välillä naapurimme on ollut Novgorodin lisäksi myös Moskova, Neuvostoliitto ja Venäjä. Nähtäväksi jää millä nimellä itänaapurimme tunnetaan tulevaisuudessa, koska Venäjän poliittinen eliitti tuntuu olevan sitä mieltä, että Venäjän loppu on se, jos se häviää Ukrainan sodan.

Ihan juuri näytettiin jossain uutisissa, kun Venäjän presidentinvaalissa ehdolla oleva kommunisti Zuganov oli tapaamassa Ukrainan sotaa vastustavien perheenäitien mielenosoitusta. Nämä venäläisäidin tuomitsivat sen, että vain prosentti kansasta on otettu armeijaan ja he halusivat, että määrä pitäisi moninkertaistaa, jotta heidänkin miehet pääsisivät välillä käymään lomalla, koska olivat olleet yhtä mittaa rintamalla ilman lepoa.

Zuganov, joka on ammatiltaan opettaja eikä siksi käytä muiden Venäjän johtajien tapaan keskushermostoon vaikuttavia aineita, vakuutti ymmärtävänsä naisten tuskan ja lupasi tehdä jotain asian hyväksi, mutta hänkin korosti, että Venäjä tuhoutuu, jos se häviää Ukrainalle.

Itsekin epäilen noin käyvän ja samaa mieltä lienevät monet länsimaiden johtajat, jotka suostuvat antamaan Ukrainalle vain sen verran apua, että sota pysyy tasaväkisenä. Länsimaiden johtajien pelkona lienee Venäjän hajoaminen ja tuhansien ydinaseiden joutuminen vielä hullumpien tyyppien käsiin.

Luulen, että jos Usa olisi toimittanut samoja tutkassa huonosti näkyviä risteilyohjuksia Ukrainalle, joita Suomi aikoinaan sai, niin sota olisi jo päättynyt. Noilla risteilyohjuksilla pystyisi tuhoamaan tarvittaessa Krimin sillan ja Venäjän suurkaupunkien energiahuollon.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti