tiistai 15. elokuuta 2023

Sebastian Tynkkynen

Eilen haastateltiin perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkystä A-studiossa ja sen innoittamana minä sekä politiikan että sukututkimuksen harrastajana yritin internetin avulla selvittää, ovatko persujen kansanedustaja Sebastian Tynkkynen ja vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen toisilleen sukua. Heitähän yhdistää kiinnostus sekä politiikkaa että miehiä kohtaan.

Ja heti tavallisesti luotettava Vauva.fi sivusto kertoikin, että sukua ovat, mutta kaukaista. Tynkkysten suku näyttää olevan savo-karjalaista ja varsinkin Punkaharjulla asuu suvun edustajia paljon. Sain tutkimuksissani sen käsityksen, että Tynkkyset polveutuisivat kolmesta veljeksestä, mutta ilmeisesti harhaviettisyys ei kuitenkaan ole suvussa hallitseva ominaisuus, koska nykyään Tynkkysiä on maassamme jo 1200 kpl.

Eilisessä haastattelussa Sebastian Tynkkynen kiisti jyrkästi epäilyt persujen rasistisuudesta, jonka vakuuttelun uskottavuutta vahvistaa se, että Sebastianin aviomies on Etiopiasta ja pariskunta suunnittelee adoptoivansa lapsen Afrikasta.

Tynkkynen ei siis ymmärtääkseni ole rasisti afroafrikkalaista rotua kohtaan, mutta jonkinlainen rasisti hän on ainakin Suomen oikeuslaitoksen mielestä islaminuskoisia kohtaan, koska hän on saanut kolme tuomiota kiihottamisesta kansantyhmää kohtaan. Nähtäväksi jää, miten Euroopan ihmisoikeustuomioistuin, jonne Tynkkynen tuomioistaan valitti, asiaan suhtautuu.

Sebastian Tynkkynen tuomitsi lähes trumpmaisen jyrkästi suomalaisen valemedian ajojahdin perussuomalaisia kohtaan. Nyt jään mielenkiinnolla odottamaan, että valittaako hän persujen ajojahdista julkisen sanan neuvostoon, jonka toimenkuvaan valeuutisten torjunta kuuluu.

Sebastian Tynkkynen kelpaa hyvin esikuvaksi nuorelle, joka on kiinnostunut politiikasta. Nimittäin tutkimusten mukaan kansanedustajaksi pääseminen maksaa yleensä kymmeniä tuhansia euroja, mutta oman ilmoituksensa mukaan Tynkkysen vaalikampanja ei maksanut hänelle juuri mitään, sillä nokkelana nuorukaisena Tynkkynen osasi muutama vuosi sitten erinomaisesti hyödyntää nousujohteisella urallaan Big Brother-nimistä tv-ohjelmaa ja Ilta-Sanomat uutisoi tapahtunutta seuraavasti:

"Ensiksikin Sebastian pieraisi tahallaan mojovan pierun kilpakumppaninsa Salarin naamalle. Salar raivostui pierusta silmittömästi ja uhkasi ”muokkaavansa Sebastianin naaman uuteen uskoon.”

Eräällä toisella kerralla Sebastian ulosti pierun saattelemana housuihinsa. Mies tunki kesken viikkotehtävän takapuolensa ulos asuntovaunun ikkunasta pieraistakseen ulkona värjötteleville, mutta tilanne päätyi nolosti, kun housuihin päätyi ulostetta." Edellä kerrotut tapaukset todistavat eittämättä sen, että eduskuntaan voi päästä ilman kalliita kampanjoita, jos vain mielikuvitusta ja uskallusta riittää.

Ilta-Sanomien mielenkiintoisen jutun Tynkkysestä voi lukea alkuperäisessä ja väärentämättömässä muodossa tästä: https://www.is.fi/viihde/art-2000001026621.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti