sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Tyypillinen itäsuomalainen peräkammarin poika

Pari iltaa sitten epäilin, että entisen hyvän itäisen naapurimme tyranni olisi uukuniemeläistaustainen, mutta kaikki uukuniemeläistaustaiset ihmiset eivät ole samaa mieltä kanssani ja sain asiasta palautetta, jonka mukaan levitän KGB:n keksimää tarinaa.

Saamani palautteen mukaan "Venäjällä on tutkittu Putinin todelliset sukujuuret, jotka vievät Uralille, pieneen kylään, jossa hänet synnytti Vera Putina, au-lapsena, vuonna 1950. Hän on ollut 10-vuotiaaksi asti uusioperheessä Georgiassa (äiti solmi avioliiton gruusialaisen miehen kanssa) ja kahteen otteeseen isovanhempien hoidossa Uralilla, kunnes hänet adoptoitiin Leningradiin lapsettomalle sukulaisperheelle. Samalla hänen syntymävuosi merkittiin 1952 (1950 sijaan). Näin hän aloitti koulun uudestaan Leningradissa. Tietysti tämä osa henkilöhistorian asiakirjat on KGBn toimesta tuhottu ja idylliseen kuvaan sopivat paperit ovat tarjolla virallisesti."

Palautteen antaja voi hyvinkin olla ihan oikeassa, mutta ihan hyvin voi olla, että Putinin äiti Vera Putina voi olla tverinkarjalaistaustainen. Itse en ole asiaan kunnolla perehtynyt, mutta toimittaja Arvo Tuominen kertoo Karjala-kirjassaan vierailleensa Putinin isovanhempien kylässä Tverin Karjalassa ja mielelläni uskon häntä.

Myöskin virolainen suomalais-ugrilaisiin kansoihin perehtynyt tutkija Jaak Prozes kertoo kirjassaan Onko Putin vepsäläinen?, että todennäköisesti Vladimir Putin onkin geeneiltään vepsäläinen ja suku olisi asunut alun perin jossain Aunuksen liepeillä. Näkemystään hän perustelee sillä, että Vepsä ja sen tärkein asutuskeskus Aunus ovat maantieteellisesti lähinnä Tverin Karjalaa. Aunuksessa puhuttiin samaa karjalan kieltä kuin Uukuniemellä 1600-luvulla ja olen taipuvainen uskomaan, että Tveriin matkanneet uukuniemeläiset saattoivat viivähtää matkallaan Aunuksessa.

Minusta vahva todiste Putinin uukuniemeläisyyden tueksi on Ylen juttu, jossa hän esiintyy verryttelypukuisena ja näyttää ihan tyypilliseltä itäsuomalaiselta peräkammarin pojalta, jollainen oli esimerkiksi Simpauttajan Ryynäsen Otto, joka veisteli itselleen puusta naisia, kun ei itselleen muunlaista ollut saanut. Putin on tosin kohonnut sellaiseen yhteiskunnalliseen asemaan, ettei hänen tarvitse puuakkoja veistellä. https://yle.fi/a/74-20051022

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti