sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Sensuroitu Raamattu

Ei ole vielä Israelin armeija alkanut savustamaan Hamasin pyssymiehiä Gazan tunneleista, joista jotkut ovat peräti 30 metrin syvyydessä. Melkoinen joukkoteurastus siitä operaatiosta vielä tulee, mutta se hyvä puoli asiassa kuitenkin on, että tutkimusten mukaan juutalaiset ovat maailman ateistisin kansa. Juutalaisista ateisteja on peräti 50 % ja ilmeisesti Israelin asevoimissa ateisteja on suhteessa vieläkin enemmän, koska äärijuutalaiset eivät suorita asepalvelusta.

Perustelen edellä mainittua mielipidettäni sillä, että olen pikkuisen perehtynyt kristittyjen, muslimien ja jopa juutalaisten pyhiin kirjoituksiin ja todennut niiden sisältävän hirmuista vihapuhetta. Tosin juutalaisten Raamattua eli Tooraa en ole lukenut, mutta tiedän sen olevan jokseenkin sama kuin Vanhan testamentin.

Juutalaisten keskuudessa ainakin eräillä on näkemys, että palestiinalaiset ovat Vanhan testamentin Samuelin kirjan tuntemia amalekilaisia ja heitä Herra kerrassaan käsittämättömässä armossaan ja viisaudessaan käskee kohtelemaan seuraavasti:

"1 Samuel sanoi Saulille: "Herra lähetti minut voitelemaan sinut kansansa Israelin kuninkaaksi. Kuule siis, mitä Herra käskee. 2 Näin on Herra Sebaot puhunut: 'Olen päättänyt rangaista amalekilaisia, koska he asettuivat israelilaisten tielle, kun nämä tulivat Egyptistä. 3 Mene siis nyt ja kukista amalekilaiset. Julista heidät ja heidän omaisuutensa Herralle kuuluvaksi uhriksi. Älä sääli heitä vaan tapa kaikki, miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, härät ja lampaat, kamelit ja aasit."

Mutta jotta totuus ei unohtuisi, kannattaa myös huomioida, että vaikka Raamatussa kehotetaan ns. valittua kansaa lyömään lihoiksi koko amalekilaisten väki, niin käskyä lievennettiin muistaakseni jossain yhteydessä kuitenkin siten, että miehiin yhtymättömät nuoret naiset tuli säästää syistä, joita voin vain arvailla.

Tasapuolisuuden nimissä korostan kuitenkin sitä, että muslimien pyhästä kirjasta löytyy seuraava ohje vääräuskoisten kohteluun:

"Surmatkaa heidät, missä heitä kohtaattekin, ja ajakaa heidät pois sieltä, mistä he ajoivat teidät pois, sillä epäjumalanpalvelus on pahempi synti kuin tappaminen. Älkää kuitenkaan taistelko heitä vastaan suojatun temppelin luona, elleivät he ensin käy siellä teidän kimppuunne: silloin voitte surmata heidät siellä." 2. Lehmän suura, 190–191

Olen varannut kirjastosta kirjan Sensuroitu Raamattu" ja odotan sitä mielenkiinnolla. Olen nimittäin jostain lukenut, että esimerkiksi roomalaiskatolilaisten Raamattu poikkeaa meikäläisestä siten, että siitä on sensuroitu pornografiaa ja sadismia sisältävät tekstit. Olen sitä mieltä, että seuraavan kirkolliskokouksen tulisi meilläkin vakavasti pohtia vihapuhetta sisältävien tekstien sensuroimista Raamatusta.

Lisätietoa sensuroidusta Raamatusta löytyy tästä: https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&q=sensuroitu%20raamattu&fbclid=IwAR1Azgs03cNqy1wRxguZ1ysYqaKC6E11Vf2Px0DvVE1Y5jKOM47Z59pZS5I#fpstate=ive&vld=cid:b5d9ff47,vid:bhpaZm9mDAM,st:0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti