tiistai 31. lokakuuta 2023

KAKSI KOKONAISTA YKSI SEITSEMÄS OSA

Minä vanhana urheilu- ja raittiusmiehenä kauhistelen sitä, miten vastuuttomasti työnantajan asemassa ollut Suomen Yleisradio suhtautui aikoinaan urheiluselostajiensa alkoholismiin, joka pääsi alustavan tutkimukseni mukaan kehittymään suorastaan ammattisairaudeksi.

Pekka Tiilikaisen elämänkertateoksessa Paavo Noponen avoimen ihastuneena esimerkiksi kertoo, kuinka Pekka ja Enzio Sevon joivat kerran kahdessa viikossa 12 litraa pirtua ilman, että suoritus mitenkään heikensi miesten työtehoa tai että kuuntelijat olisivat huomanneet mitään poikkeuksellista.

Noposen mukaan suoritus on aivan uskomaton ja sen pitäisi kelvata Guilnesin ennätysten kirjaan osoituksena Suomen radiomiesten poikkeuksellisen lujasta fysiikasta ja psyykestä.
Urheilu- ja tilastomies Noposen mukaan nautittu päihdemäärä vastaa kahta kokonaista ja yhtä seitsemäsosaa koskenkorvapulloa miestä kohti päivittäin. Se on karkean arvioni mukaan sellainen annos, että se veisi hengen keskivertomieheltä.

Tässä haastattelussa Pekka Tiilikainen kertoo suuria elämänviisauksia ja muistelee selostajan uraansa. Hän kyllä korostaa sitä, että lämpimän kahvin nauttiminen selostuksen aikana vahvistaa ääntä, mutta jostain syystä hän vaikenee täysin Sevonin kanssa tekemästään Suomen, ellei peräti Pohjoismaiden viinanjuontiennätyksestä: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/kasvo-pekka-tiilikainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti