lauantai 27. elokuuta 2022

P---upoliisi

Luinpa tuossa professori Matti Klingen muistelmateosta, jossa erityisesti huomiotani herätti se, että hän paheksui eräiden toisten yliopistomiesten epämiehekästä käyttäytymistä; itse en ole nimittäin osannut pitää Klingeä ainakaan minään perinteisenä karskina suomalaisena miestyyppinä.

Itsekin olen joskus vuosia sitten ottanut kantaa miehekkyysasiaan, kun silloinen pääministeri Jyrki Katainen purskahti itkuun tiedotustilaisuudessa, jossa hän kertoi silloisen ulkoministeri Ilkka Kanervan lähetelleen puutarhanhoitoa koskevia viestejä jollekulle puolimaailmalliselle naiselle. Mutta se oli hyvä itku sikäli, että kansa järkyttyi siitä eikä Kokoomuksen kannatus kärsinyt Kanervan kohtuuttomuuksiin yltäneestä puutarhaharrastuksesta.

Minusta Kataisen itku oli kyllä teennäistä ja epämiehekästä tekoitkua. Minusta pääministeri Kataisen olisi pitänyt tiedotustilaisuudessaan vain karskin miehekkäästi todeta, että ulkoministeri Kanerva pitäisi salvaa, jotta turha juoksentelu loppuisi.

Toissapäiväisessä tiedotustilaisuudessaan pääministeri Sanna Marinin itku ei sen sijaan mielestäni ollut poliittista tekoitkua, vaan toi mieleeni enemmänkin koulukiusatun teinitytön. Tosin vielä enemmän Marin olisi saanut poliittisia pisteitä, jos hän olisi toiminut kuten kansanedustaja Anna Kontula pari vuotta sitten toimi. Silloinhan eräs toimittaja tivasi Kontulalta, miksi hän oli matkustellut ulkomailla yhdessä erään toisen puolueen mieskansanedustajan seurassa. Kontula ihmetteli toimittajalle vain, että "mikäs ihmeen p---upoliisi sinä olet".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti