keskiviikko 3. elokuuta 2022

Viitake Vainikainen

 

Eikä vieläkään päästä täysin eroon Kiovan Dynamosta, koska Iltalehdessä oli juuri hauska juttu siitä, kuinka Kuopion Palloseura kävi vuonna 1990, jolloin Neuvostoliitto vielä oli olemassa, Euroopan cup-voittajien cupissa pelireissulla Ukrainassa. Vaikka olen monta kertaa Kupsin katsomossa salakuunnellut mielenkiintoisia juttuja Kupsin historiasta, niin tähän tarinaan en ole ennen törmännyt.
 
Kotikentällään Kups oli pelannut kiovalaisten kanssa tasapelin, mutta luonnollisesti kuopiolaiset hävisivät vieraissa maailman huippuihin lukeutuvalle vastustajalleen 4-0. Mutta se oli sivuseikka, koska muuten pelimatka oli antoisa.
 
Nimittäin Kupsin kovaotteinen puolustaja Jorma "Viitake" Vainikainen oli ottanut matkalle mukaan laukullisen meikkejä, jotka hän sitten myi kaupungin torilla niin isolla rahalla, ettei joukkue kyennyt niitä syömään ja juomaan reissun aikana, vaikka parhaansa yrittikin. Tietääkseni peliuransa jälkeen kauppamies "Viitake" Vainikainen on menestynyt PK-yrittäjänä matkailualalla.
 
Lentomatka takaisin Suomeen oli kuopiolaisille unohtumaton kokemus, sillä lento oli niin ylibuukattu, ettei istumapaikkoja riittänyt kaikille. Mutta vaikka Neuvostoliitossa mikään ei toiminut, niin kaikki yleensä järjestyi ja niin tässäkin tapauksessa, sillä osalle matkustajista järjestettiin lentokoneeseen seisomapaikat, joka ei enää nykyaikana ole tavallinen ratkaisu ylibuukkaustilanteissa.
Iltalehden jutun voi kokonaisuudessaan lukea tästä linkistä:

 

https://www.youtube.com/watch?v=8vYYmr5VApE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti