perjantai 5. elokuuta 2022

Kiljua

Olen eittämättä huonoin Helsingin Yliopiston ylemmän oikeustieteellisen tutkinnon suorittanut ihminen maassamme ja ainut elämänala, josta en ole ollut elämässäni yhtään kiinnostunut, on juridiikka. Kuitenkin rikosoikeuden tentissä loistin, koska siinä menestyäkseni minun tarvitsi miettiä vain sukulaisteni ja tuttavieni tapauksia.

Kuitenkin ymmärsin tänään, että pari päivää sitten kirjoitin taas ropakantaa maamme lainsäädännöstä, kun kiljusta kirjoitin. Olin asiassa täysin väärässä. Nimittäin niitä harvoja asioita, joita nykyään saa maassamme vapaasti tehdä, on kiljua.

Tietooni on tänään saatettu, että vahvasti lestadiolaistaustainen Sipilän hallitus vapautti maassamme kiljun valmistuksen muutama vuosi sitten. Sama kristillissiveelliseltä pohjalta toiminut hallitus vapautti maassamme muuten myös kauppojen aukioloajat ja niinpä kaupat saavat nyt olla avoinna myös pitkänäperjantaina ja jouluna. 

Myös taksitoiminta vapautui jopa siinä määrin, että itse en ainakaan osaa enää pirssiä tilata. Kärkkäälän kylätaksikin pitäisi kuulema tilata Vesannolta asti noin 100 kilometrin päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti