maanantai 29. elokuuta 2022

Jeesus ja karjalanpaisti

Hieman mietityttää se, että eilen käsittelemässäni Korkeaveisussa kaunista rakkaimpaansa etsivä mies saa Mauthausenin ja Dachaun leiriltä selvinneiltä vastauksen, että rakkain oli nähty viimeksi seisovan jäisellä autiolla keltainen risti rinnassaan. Luulen, että runon suomentaneelle Pentti Saaritsalle on sattunut ajatuskatkos, koska ainakin englanninkielisessä versiossa kerrotaan rinnalla olleen keltaisen tähden. Keltainen tähtihän oli juutalaisten tunnusmerkki.

Hieman minua mietityttää sekin, että Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola, jonka suosikkibiisi Korkeaveisu oli, on vielä vahvoilla maamme seuraavaksi presidentiksi. Hänen kilpailuasemaansa vahvistaa Elämäni Biisi-ohjelman myötä saatu myönteinen julkisuus ja myöskin juuri sopivasti syntynyt vaalivauva.

Tässä yhteydessä kannattaa muistaa, että Martti Ahtisaari, joka valittiin presidentiksi politiikan ulkopuolisena ehdokkaana, voitti tiukassa kisassa Elisabeth Rehnin Tuttu Juttu-viihdeohjelmassa saamansa myönteisen julkisuuden perusteella, jossa asiassa ratkaisevassa roolissa oli karjanpaisti.

Lisäksi Ahtisaaren auttoi voittoon myös Jeesus. Rehn nimittäin erehtyi julkisuudessa epäilemään, ettei Jeesus tai ainakaan Jeesukseen liittyvä tarusto ole historiallinen fakta, jolloin Ahtisaari näki tilaisuuden iskeä ja korosti julkisuudessa sitä, ettei hän koskaan ole syyllistynyt vähimmässäkään määrin moiseen epäuskoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti