lauantai 9. joulukuuta 2023

Istuta vielä se omenapuu


Laskin juuri pillilupiaskin kanteen, että eilen esittelemäni Suomen suurimman puun maanpäällinen osa painaa noin 20 tonnia, koska se on aika höttöistä ainesta ja että se on varastoinut itseensä ilmakehästä 10 tonnia hiiltä. Ja senkin seikan on pillilupiaskini kansi paljastanut, että ilmakehässä on tällä hetkellä ylimääräistä hiiltä 10 tonnia maapallon jokaista ihmistä kohti. Siitä onkin helppo laskea, että jos jokainen ihminen kasvattaisi tuollaisen poppelipuun jouto- tai kitumaalla aikuiseksi, niin kasvihuoneilmiö olisi torjuttu.

Tosin aika ei taida riittää odottaa 150 vuotta, joten palaan jo aiempiin laskelmiini, joiden mukaan, jos Kiinan kokoinen alue istutettaisiin omenapuulle, niin sekä kasvihuoneilmiö että ihmiskunnan ruokahuolto-ongelma olisi ratkaistu. Jään nyt odottamaan sitä, että minut kutsutaan YK:n pääsihteerin virkaan, jotta voin toteuttaa unelmani.

Kaltaiseni raavas mies muuten tarvitsee 2,5 kiloa pottuja päivässä elääkseen, mutta omenakin on aika hyvä, koska 3,5 kiloa omppuja päivässä tyydyttää raavaankin miehen kaloritarpeen. Valkuaista pitäisi kuitenkin saada jonkin verran lisää, mutta sen ongelman voi pyrkiä ratkaisemaan syömällä vain matoisia omenoita.

Itsekin olen kantanut korteni kekoon tuossa ihmiskunnan omenaprojektissa ja olen yrittänyt saada jo 21 vuoden ajan kuvassa olevan puun kantamaan hedelmää, mutta menestys ei ole ollut kovin hyvä ja kuvassa esittelen suurinta saamaani satoa. Joka jumalan syksy olen kiertänyt kanaverkon suojaksi puun ympärille, mutta joka jumalan kevät ajokoiran kokoiset rusakot käyvät miehissä repimässä verkon pois. Tämä kokemus samoin kuin Ukrainan tapahtumat ovat saaneet minut jossain määrin luopumaan väkivallattomuudesta elämänasenteenani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti