maanantai 18. joulukuuta 2023

Dosentti Ruotsila

Dosentti Markku Ruotsila, joka lienee yksi maamme harvoista USA:n Republikaanista puoluetta kannattavista, oli dosentti Arto Luukkasen vieraana kristillis-siveellisellä IRR-tv:ssä ja kertoi mielenkiintoisen tiedon Donald Trumpista.

Trump on Ruotsilan mukaan kertonut, että presidenttiaikanaan hän ilmoitti Venäjän tyranni Putinille, että mikäli tämä hyökkää jonnekin, tulee Usa reagoimaan voimakkaasti asiaan. En nyt tarkkaa sanamuotoa muista, mutta Trumpin sanoma oli mielestä se, että jos Putin hyökkää, Trump tulee pommittamaan Moskovan tuhannen naisen sukuelimen päreiksi, kuten Savossa sanotaan.

Niinpä sodilta vältyttiin ja Ruotsila korosti sitä, että Trump on rauhanmies, joka ei aloittanut kaudellaan yhtään sotaa. Asia voi olla noinkin, koska hulluna miehenä pidettyä Trumpia saatettiin pitää niin arvaamattomana tyyppinä, että jopa Putin malttoi odottaa, että Usa:n presidentti vaihtui järkevämmin käyttäytyvään.

 
Toisaalta aika synkkä on Telluksen tulevaisuus, jos kaikki maapallon 170 valtiota joutuu sodalta välttyäkseen varmuuden vuoksi valitsemaan mahdollisimman hullun tyypin maansa johtoon. Paljon mahdollista, että maailman kolmen mahtavimman valtion johtajina ovat ensi vuoden lopulla lievästi sanottuna vähemmän luottamusta herättävät Trump, Putin ja Xi Jinping, joista viimeksi mainittu vaikuttaa henkisesti tasapainoisimmalta.

 
Ruotsila vaikutti pitävän hyvin todennäköiseltä, että Trump palaa USA:ssa valtaan, mutta itse olen epäillyt Ruotsilan asiantuntevuutta sen jälkeen, kun hän viimeisimpien presidentinvaalien ääntenlaskennan aikaan tuuletti Trumpin voittoa, vaikka oma Pillilupi-askin kansi kertoi toista. Itse epäilen vahvasti, että Trumpin suosio voi kääntyä laskuun sen jälkeen, kun erinäiset ihan perustellut oikeusprosessit häntä vastaan käynnistyvät eri puolilla Amerikkaa.

Ja vaikka USA on mittaamattomien mahdollisuuksien maa, niin kummalliselta tuntuu, jos vaikkapa raiskauksesta tuomittu voidaan valita maailman mahtavimman valtion johtoon. Eihän pienessä Suomessakaan valittu raiskauksesta tuomittua perussuomalaisten työmies Matti Putkosta edes eduskuntaan ja ihan hilkulla oli sekin, että pelkästään tyttöjen vonkauksesta epäilty Wille Rydman huolittiin ministeriksi.

Dosentti Ruotsilan haastattelu saattaa hyvinkin näkyä ensi keskiviikkona klo 19.30 tässä linkissä ja voi olla, että ohjelma ilmestyy lähi aikoina IRR-tv:n arkistoon.
https://irr-tv.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti