lauantai 4. helmikuuta 2023

T-80

Vielä tämänkin päivän Ukrainan puolustus on kestänyt, vaikka Saksan suunnalta on tullut tieto, ettei niitä luvattuja Leopardeja ehkä sittenkään voida päästää Ukrainan aroille, koska mahdolliset liittolaismaat eivät olekaan halukkaita luopumaan niistä.

Uutinen on varmasti kova pettymys Ukrainan sodanjohdolle, mutta jos Zelenskyi sattuu tämän lukemaan, niin minulla on ratkaisu ongelmaan. Nimittäin ihan hyviä T-80-vaunuja on paljon maailmalla ja ehkä Usa voisi saada liittolaisensa Etelä-Korean ja Pakistanin luopumaan omistaan vaikka kovalla rahalla, sillä niillä on näitä vaunuja yhteensä 400 kpl ja niiden avulla Ukraina saattaisi hyvinkin syrjäyttää tyranni Putinin vallasta.

Tuo T-80-vaunu on uudempi ja parempi kuin venäläisten yleisin vaunu T-72, jota on siellä suosittu sen halpahintaisuuden vuoksi. T-80 on myös hyvin tuttu peli ukrainalaisille, koska osa vaunuista on aikoinaan rakennettu Itä-Ukrainan Harkovassa.

Sikäli erikoista, että ensimmäisissä näistä vaunuista oli turbiinimoottori, jollainen on myös amerikkalaisissa Abrahamseissa, joita ei voitu Ukrainalle aluksi antaa, koska epäiltiin niiden olevan liian monimutkaisia ukrainalaisille. Kyseisestä T-80-vaunutyypistä on olemassa myös dieselmoottorisia versioita, koska sellainen kuluttaa vähemmän polttoainetta. https://fi.wikipedia.org/wiki/T-80

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti