torstai 2. helmikuuta 2023

Mig-29

Olen kantanut kovasti murhetta Ukrainan rintaman jaksamisesta ja varsinkin ukrainalaisten ilmapuolustuksen taso on minua huolettanut, mutta nyt luulen keksineeni asiaan jonkinlaisen ratkaisun. Vaikka juuri tulleen tiedon mukaan USA suostuu siihen, että muut valtiot saavat toimittaa maalle F-16 hävittäjiä, niin käytännössä kuitenkin vie noin puoli vuotta ennen kuin ukrainalaiset pystyvät amerikkalaishävittäjiä käyttämään.

Niinpä toivon, että jos presidentti Biden sattuu tämän juttuni lukemaan, niin hän pikaisesti ryhtyy toimiin, jotta keskiaasialaisten Kazakstanin, Turkmenistanin ja Uzbekistanin ilmavoimien käytössä olevat noin 90 Mig-29-konetta vaihdetaan F-16 hävittäjiin ja Migit lahjoitetaan sitten Ukrainalle. Ne ovat siellä ihan tuttuja laitteita, joten tietotaitoa sieltä löytyy niiden käyttämiseen ilman pitkää koulutusta.

Mig-29-koneet ovat ihan hyviä, sillä ne ovat esimerkiksi 500 km/t meidän Hornetteja nopeampia. Ja tietääkseni ne ovat venäläisiksi tuotteiksi harvinaisen kestäviä, koska sen ainoan kerran, kun niitä nähtiin vierailemassa Kuopiossa Rissalan kentällä, niin yhdeltä meni lasku pitkäksi, mutta vaikka se päätyi kentän takana kannokkoon, niin kuvista päätellen syntyi vain pieniä peltivaurioita, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Muuten luulen, että Venäjän keskiaasialaiset naapurivaltiot pelkäävät tällä hetkellä suurta läntistä naapuriaan ja ovat hyvinkin valmiit parantamaan suhteitaan länsimaihin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mikojan_MiG-29

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti