torstai 16. helmikuuta 2023

Tupa ryskyi - parret paukkui!

 Yksi syy, miksi inhoan tyranni Putinia, on se, että vaikka miehen sukujuuret eittämättä ovat Uukuniemen suunnalla, jonka asian todistaa esimerkiksi se, että rouvani mummon sisko Emma Kuikka oli aivan Putinin näköinen, niin epäilen, että Putin törkeällä hyökkäyssodallaan on hävittämässä esi-isiensä pitäjän.

Olin ennen siinä uskossa, että vakaa ja vauras itänaapuri tuo rahaa Uukuniemellekin, koska ovathan vauhdilla kehittyvät Sortavala ja Käkisalmi sen esikaupunkeja, mutta nyt vaikuttaa siltä, että raja on suljettuna ehkä vuosikymmeniksi, jonka vuoksi pelkään, että Yrjö Jylhän runo hylätyistä taloista ja autioista pihoista tulee olemaan taas todellisuutta itärajalla.

Mutta ei suostu Uukuniemi noin vain kuolemaan, mikäli yhtään on uskominen Apu-lehteä ja miksi ei olisi uskominen. Ja kulttuurielämä on Uukuniemellä edelleen vireää. Siitä osoituksena on se, että Kummunkorkea koululla on ensi lauantaina KLO 18.00 – 20.00 tapahtuma nimeltään Tupa ryskyi-parret paukkui! Suomen kansan rivot runot.

Tässä yhteydessä muistan, että viime kesänä Uukuniemeltä olivat loppua parkkipaikat, kun vokalisti Aarne Tenkanen ja hänen yhtiönsä Tempun tekijät olivat esiintymässä Juholan navetan vintillä. Se tilaisuus oli samanhenkinen kuin tuo tuleva Tupa ryskyi - parret paukkui - Suomen kansan rivot runot.

Apu-lehden jutun Uukuniemestä voi lukea tästä https://www.apu.fi/artikkelit/uukuniemi-kyla-itarajalla-valmistautui-kuolemaan-toisin-kavi?utm_content=buffer7c109&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=apu&fbclid=IwAR2-cobTvTn7NkWjSLsmf_fXtJPr4lt0f8wA89Jxbj6tXQMhMKF3wqTjAIc

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti