lauantai 25. helmikuuta 2023

Suvun suururheilijoita

Paljon on suomalaisia viime päivinä kaatunut, mutta onneksi nyt ei ole kaaduttu kodin, uskonnon tai isänmaan puolesta, vaan kaatuilu on tapahtunut vain hiihtourheilun merkeissä. Suomalaisten kaatumiseen kyllästyneenä lopetin eilen hiihtourheilun seuraamisen ja siirryin katsomaan koripalloa, jonka merkeissä nähtiinkin todellinen jännitysnäytelmä Suomen ja Israelin välillä, jonka jännitysnäytelmän susijengimme voitti dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Tässä yhteydessä en malta olla kertomatta, että tämän päivän Suomen valovoimaisin urheilutähti on koripalloilija Lauri Markkanen, jonka olen joskus sukunimensä vuoksi epäillyt olevan sukulaismies ja kaiken järjen mukaan melkein Suonenjoen poikia ja niinhän asia onkin - sen seikan on jo kapitalistinenkin tiedemies joutunut myöntämään.

Nimittäin Kolehmaisten sukuseuran sivuilta löytyy seuraava tieto:

Lauri Elias Markkanen, s. 22.5.1997 Vantaa (Pieksämäen Markkalan-Leppävirran Kotalahden Markkasten sukuhaara)

-Koripalloilija, NBA-pelaaja vuodesta 2017 lähtien. Markkasen isä Pekka Markkanen (s. 1967) oli menestynyt koripalloilija ja Suomen maajoukkuepelaaja.

-Sukuhaara kiertää Lappeenrannan kautta Leppävirralle ja sieltä edelleen 1700-luvun alussa Suonenjoen Markkalaan.

Tuossa Suonteen rannalla on Markkasten suku aikoinaan eriytynyt Kolehmaisten suvusta, joka suku on tuottanut monta muutakin suururheilijaa. Luettelo suvun suururheilijoista löytyy alla olevasta Kolehmaisten sukusivun linkistä. Mielestäni luettelossa on se virhe, että tietääkseni suurhiihtäjä Eero Kolehmaisen sukujuuret ovat Suonteen rannalla Suonenjoen eikä Pieksämäen puolelta, kuten sukusivu erheellisesti väittää asianhaaran olevan.

Itse tunnen suurta ylpeyttä siitä, että olen sukua kaikille Kolehmaisten sukusivun suururheilijoille kuten myös Kolehmaisista eriytyneiden Kanasten, Kovalaisten, Könösten, Markkasten suururheilijoille. Tosin sukulaisuussuhde voi olla aika kaukainen, sillä sukulaisuussuhde saattaa kiertyä noin 20 sukupolvea sitten noin vuonna 1480 Joroisissa syntyneeseen Tahvo Kolehmaiseen.

Nimittäin kymmenen sukupolvea sitten minulla oli 1.000 esivanhempaa ja 20 sukupolvea sitten jo miljoona esivanhempaa, josta voikin päätellä, että jokaisen suomalaisen sisällä asuu pieni Kolehmainen.

https://kolehmaistensukuseura.fi/urheilusuvun-menestyneita-jaseni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti