sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Sukututkimusta

Vaan kyllä sukututkimus on mielenkiintoinen asia. Muistanpa, miten itse pääministeri Paavo Lipponenkin innostui asiasta ja kertoi, että hänen tutkimuksissaan oli paljastunut, että sekä Esko Aho että Kaarle Suuri ovat hänelle sukua.

Tässä yhteydessä on syytä taas muistaa, että kymmenen sukupolven takana meillä on tuhat esivanhempaa, 20 sukupolven takana miljoona, 30 sukupolven takana tuhat miljoonaa ja 40 sukupolven takana, eli Kaarle Suuren elämisaikana, niin monta, etten tähän hätään löydä oikeaa lukusanaakaan sitä kuvaamaan, sillä on se niin iso luku. Totean kuitenkin, että kyllä me kaikki ihmiset olemme lähes veljiä keskenämme.

Niinpä itse ylpeilen sillä, että sen lisäksi, että minäkin lienen Kaarle Suuren sukua, niin taidanpa olla myös Jeesus Nasaretilaisen sukua, jota olettamaani vahvistaa sekin, että Jeesuksellakin on Itä-Suomeen vahvasti viittaava nen-päätteinen sukunimi.

Meillä Savossa sukututkimus onkin helppoa, koska täällä on ihmisillä läpi historian ollut sukunimi. Niinpä täällä Savossa ovat eräät sukututkijat päässeetkin selvityksissään hyvin pitkälle, koska eräs asiaa harrastanut Kuopion Miettinen oli saanut selville, että Aatami oli Miettisiä ja Eeva Korhosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti