lauantai 24. syyskuuta 2022

Yksinapaisuus

 Ei uskonut Jussi Halla-aho aamulla tv:ssä, että ydinsota on tulossa, koska epäili, että Venäjän komentoketjussa olisi kuitenkin edes joku tervejärkinen, joka estäisi asian. Itse kuitenkin uskon, että elämme nyt ihmiskunnan historian vaarallisinta aikaa, jonka rinnalla Kuuban kriisikin oli urheilukielellä vasta verryttelyä.

Nimittäin pelkään, että kohta joku Ukrainan 30 ydinreaktorista tuhotaan ja sen onnettomuuden rinnalla Tshernobylikin oli urheilukielellä vain verryttelyä, koska siinä tapauksessa vain viisi % ytimen radioaktiivisuudesta karkasi luontoon. Putin on puheissaan monta kertaa vihjaillut ydinonnettomuuden riskiin ja jos hän sen haluaa järjestää, niin siihen asiaan ei komentoketjuja tarvita.

Putinin puheisiin ei kannata liiemmälti uskoa, mutta varmuuden vuoksi Nato voisi kysyä häneltä, onko Venäjä tosiaankin sodassa lännen kanssa, kuten hän pari päivää sitten kertoi. Jos sellainen sota on Putinin mielestä käynnissä, niin ensi alkajaisiksi Länsi voisi hieman rajoittaa Venäjälle suuntautuvaa laivaliikennettä sekä Tanskan että Gibraltarin salmissa.

Samalla Putinille voisi kertoa, että vaikka hän kammoksuu maailman yksinapaisuutta, joka oikein onkin, niin kuitenkin tällä hetkellä Venäjän osuus ihmiskunnan bkt:stä on 1,6 %, kun taas kirotun Lännen osuus on yli 50 %. Pitkän päälle Venäjällä on haasteellinen tehtävä pärjätä asevarustelukilpailussa, jos siihen oikein tosissaan ryhdytään eikä vain urheilukielellä sanottuna vain verrytellä, kuten nyt vielä tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti