lauantai 17. syyskuuta 2022

Cup

 Kyllä ei ole jalkapalloa jännittävämpää urheilumuotoa. Kuten jo aunuslaisen laukkur.....n poika Pjotr Tiilikof, josta käytettiin Suomessa nimeä Pekka Tiilikainen, totesi, niin jalkapallo on pelien kuningas. Kerrankin oikeus voitti ja selvästi Interiä parempi Kups vei Suomen Cupin tuomarin suosiollisella, mutta kenttätapahtumiin nähden oikeutetulla avustuksella voittaessaan 1-0.

Sääntökirjan kirjaimen mukaan Inter olisi ollut lisäajalla oikeutettu rangaistuspotkuun kupsilaisen käsivirheen vuoksi, mutta tuomari antoi oikeuden tapahtua, sillä lakikirjan tuomarinohje sanoo, että se, mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei ole lakikaan.

Mielestäni jalkapallosääntöjä tulisi muuttaa niin, että tahaton käsivirhe aiheuttaa vain epäsuoran vapaapotkun. Se tulkinta vähentäisi tuomariston mielivaltaa, korruptiota ja jopa prostituutiota, joka liittyy nykyiseen huippujalkapalloiluun.

Mielestäni myös nykyiset pelaajille annetut varoitukset ja lievät ulosajon aiheuttavat sääntörikkomukset tulisi korvata jääkiekkoilusta tutuilla jäähyillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti