torstai 1. syyskuuta 2022

Kurjet

 Toissa iltana helsinkiläisen Koiton Laulun sekakuoron upean Buchenwaldin hälytys-tulkinnan innoittamana tutkin kuoron historiaa ja olinpa pudota palliltani. Nimittäin internet kertoi, että rouvani pikkuserkku Uukuniemen Urheilijoiden kasvatti Petri Tiainen on valittu juuri Koiton Laulun taiteelliseksi johtajaksi.

Kovasti lahjakasta väkeä siis löytyy vajaan 500 asukkaan Uukuniemen pitäjästä, joka aiemmin on tunnettu lähinnä hyvistä heittäjistään ja ampumahiihtäjistään. Tiainen on urheilua seuraavalle yleisölle tuttu nimi moukarinheiton puolelta ja Petri Tiainen on äitinsä puolelta Härkösiä, joka nimi on tuttu keihäänheiton puolelta. Sen sijaan Uukuniemen Petri Tiainen ei ole sama Petri Tiainen, joka pelasi Suomen jalkapallomaajoukkueessa ja joka teki 19-vuotiaana ammattilaissopimuksen vallan Ajaxin kanssa.

Minulla on tällä hetkellä vahva tunne, että Koiton Laulun sekakuoro pitää jo ensi kesän Uukuniemi-juhlilla Petri Tiaisen johdolla historiansa ensimmäisen kirkkokonsertin Uukuniemen kirkossa ja esittää toivottavasti ainakin toissa iltana kuulemamme Buchenwaldin hälytyksen ja Kurjet -nimisen neuvostoliittolaisen sävelmän, jota nyt hiljennymme tunnelmaan ja ajankohtaan sopivasti kuuntelemaan. Venäläisillähän on uskomus, jonka mukaan sodista palaamattomat miehet muuttuvat kurjiksi. Epäilen vahvasti, että ensi vuosi on Venäjällä hyvä kurkivuosi.
https://www.youtube.com/watch?v=tJB2Yn1yaSw

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti