sunnuntai 25. syyskuuta 2022

Könönen, toiviolapsi

 

Syystä, jota voin vain arvailla, tyranni Putinin suomalaisugrilaisista sukujuurista ei ole viime aikoina ylpeilty maamme mediassa. Pian presidentiksi kohoamisen jälkeen Suomessa kerrottiin miehen olevan tverinkarjalaisia ja että vielä hänen mummonsa olisi pagissut karjalaa.
 
Tverinkarjalaisia laskettiin vuonna 1926 olleen noin 250.000 kpl, eli karjalaisia oli enemmän Tverin seudulla kuin Suomen Karjalassa. Tässä yhteydessä on syytä muistuttaa siitä, etteivät pohjoiskarjalalaiset tai uukuniemeläiset ole oikeita karjalaisia, vaan sudeettisavolaisia. Savon ja Karjalan raja kulkee jossain Parikkalassa, mutta tarkkaa rajaa en ole onnistunut piirtämään kartalle. Neljännes miljoonasta tverinkarjalaisesta puolet puhui jo 20-luvulla Venäjää.
 
Tverinkarjalaiset ovat meille suomalaisille sangen tuntemattomia eikä suurmiehiä tai -naisia ole juurikaan heidän keskuudestaan kohonnut maailmanmaineeseen, mutta Putin on poikkeus, joka vahvistaa säännön. Putinhan oli vielä vähän aikaa sitten maailman mahtavin mies ja joku USA:n presidentti Trumpkin luokiteltiin yleisesti vain pelkäksi Putinin apupojaksi.
 
Toimittaja Arvo Tuomisen Karjala-kirjan mukaan Putinin isovanhempien kotikyläkin tiedetään Tveristä, joten nähtäväksi jää, onnistuuko joku tutkija selvittämään tarkemmin Venäjän presidentin taustat.
Tosin jotkut asiantuntijat äänestävät Putinin vepsäläisyyden puolesta, mutta itse äänestän sen puolesta, että hänen sukunsa on jostain Uukuniemen suunnalta, koska hänen kesämökkinsäkin on Uukuniemen rajalla Lahdenpohjassa ja koska hän ulkonäöltään muistuttaa hämmästyttävästi rouvani isotätiä, jonka kuva on seinällämme. 
 
Savon Sanomissa kerrottiin joskus Putinin olevan taustaltaan Savon Pulkkisia ja olen taipuvainen ajattelemaan samoin, koska presidentti Putin-Pulkkinen muistuttaa hämmästyttävästi ulkonäöltään TV:stä tuttua Pulkkista.
 
Itse en muuten tykkää yhtään Putinista, koska hän uhkaa maailmaa ydintuholla enkä myöskään TV-Pulkkisesta, koska eräässä ohjelmassa hän loukkasi törkeästi sukulaisiani. Hän nimittäin kertoi, että eräs Könönen, jonka kerrotaan olevan toiviolapsi, olisi tartuttanut häpeällisen taudin erääseen Auneen ennen linnaan lähtöään. 
 
Sukuuni kohdistuvan loukkauksen voi tarkastaa tästä ohjelmasta kohdasta 6 min. 20 sek. lähtien.
K1, J5: Könönen, tuo toiviolapsi | Pulkkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti