sunnuntai 4. syyskuuta 2022

DDR:n ystävyyskivi

 

Suonenjoen lukion 3. B-luokka vuodelta 1976 piti eilen luokkakokouksen asiaan kuuluvin menoin. Suomen, isiemme maan, eri kolkilta saapuneet juhlavieraat tutustuivat mm. entisen koulukaupunkinsa nähtävyyksiin ja elinkeinoelämään. 
 
Selvästi Suonenjoen mielenkiintoisimpana nähtävyytenä juhlavieraiden keskuudessa pidettiin Ystävyyden puistossa sijaitsevaa muistomerkkiä, jonka pronssilaatta kertoo sen pystytetyn 19. 8. 1982 DDR:n nuorisoviikon kunniaksi. Tietoon ei ole tullut, että missään muualla maailmassa olisi vastaavaa DDR:lle omistettua monumenttia. Suonenjoen matkailuelinkeinon kannattaa siis hyödyntää tämä asia tulevassa toiminnassaan.
 
Juhlavieraat kokoontuivat muistomerkin ympärille ja hiljentyivät sen innoittamina hetkeksi mietiskelemään kaiken katoavaisuutta ja sitä, ettei maailmassa sittenkään mikään lie muuttumatonta.
Muistomerkin ääressä virisi myös ajatus, että Suonenjoen Mansikkakarnevaalit, joita paheksuttiin yleisesti jopa maamme eduskunnassa 70-luvulla, koska siellä katsottiin, että karnevaalit houkuttelevat maamme nuorisoa Suonenjoelle vain juopottelemaan ja hankkimaan häpeällisiä sairauksia, pitäisi korvata joka kesä järjestettävällä DDR-ystävyys- ja kulttuuriviikolla. 

 
Sellainen tapahtuma varmasti levittäisi Suonenjoki-tietoutta jopa globaalisti samalla tavalla kuin avaruusilmailunpioneerin Silvo Sokan rakettilento Kuopiosta Suonenjoelle syksyllä 1948.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti