lauantai 23. huhtikuuta 2022

VENÄJÄN SUOJAVYÖHYKKEET

Venäjän sotilasstrategit ovat sitä mieltä, että Venäjän on turvallisuutensa takaamiseksi vallattava koko Ukrainan rannikko ja maan eteläosat aina Moldovaan asti.

Se on ymmärrettävä hanke, mutta vielä tärkeämpi asia Venäjän turvallisuuden kannalta olisi vallata kaikki Itämeren rannikot ja varsinkin Tanskan salmet, koska jos Nato älyää ne sulkea venäläisiltä, nähdään kohta Pietarissa ja Moskovassa nälkämellakoita vuoden 1917 tapaan.

Venäjä voi ihan oikeilla historiallisilla syillä perustella Ukrainan, Suomen ja Baltian valtausta, koska ne ovat aikoinaan kuuluneet Venäjän imperiumiin. Ja muistelen, että nyky-Venäjän suurin sankari generalissimus Suvorov marssitti aikoinaan joukkonsa Alppien yli Pohjois-Italiaan. Siellä hän ainakin erään historian kirjan mukaan viihdytti joukkojaan esittämällä niille savoksi savolaisia kansanlauluja. Luulen, että yhtenä ohjelmanumerona oli maailmalla soitetuin suomalaiskappale Ievan polokka.

Mutta jos olisin Putin, niin kiinnittäisin huomion myös Alaskaan, jonka Usa selvällä vääryydellä osti 105 miljoonan nykyeuron pilahintaan Venäjältä vuonna 1867.

Lopuksi hiljennymme kuuntelemaan tunnelmaan soveltuvaa hyvää musaa https://www.youtube.com/watch?v=7yh9i0PAjck .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti