keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

SUOJAVYÖHYKE

Putin on perustellut aloittamaansa laajennettua itsemurhaansa sillä, että yli 17 miljoonan neliökilometrin suuruinen Venäjä tarvitsee turvavyöhykkeen suojakseen varsinkin fasismia vastaan, kuten luonnollisesti ymmärrettävää onkin. Toisaalta nyt kun Suomi näyttää liittyvän Natoon, on ajankohtaista keskustella siitä, että myös Nato tarvitsee suojavyöhykkeitä turvakseen arvaamattomia ja väkivaltaisesti käyttäytyviä naapureitaan vastaan.


Vaikka Venäjän bruttokansantuote on vain noin 5 % Nato-maiden bkt:sta, on kuitenkin huomattava, että Venäjä on merkittävä sotilaallinen uhka 7000 ydinkärkensä vuoksi ja siksi on pohdittava vakavasti sitä, tarvitseeko Nato turvavyöhykettä myös Suomen nykyisen rajan itäpuolella.

Minusta Naton suojavyöhyke on kätevästi järjestettävissä siten, että Stalinin ja Otto-Wille Kuusisen neuvottelema valtiosopimus vihdoinkin toteutetaan ja Neuvostoliiton seuraajavaltion Venäjän kanssa käynnistetään neuvottelut siitä, että Suomen itäraja siirretään Neuvostoliiton ja sen laillisena Suomen hallituksena pitämän Otto-Wille Kuusisen hallituksen sopimuksen mukaiseksi. Onhan täysin ymmärrettävää, että Venäjää noin 20 kertaa vahvemmalla Natolla on oikeus samalla tavalla muodostaa turvavyöhykkeitä fasismia vastaan kuin Venäjälläkin. https://www.facebook.com/photo?fbid=5032350710187380&set=a.1944484898973992

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti