maanantai 4. huhtikuuta 2022

MAANPETTURIKO?

 Hämmästyttävän vilkkaan keskustelun sosiaalisessa mediassa synnytti eilinen juttuni karskista valkovenäläisestä everstiluutnantista, joka vetosi maansa sotilaisiin, jotta he eivät suostuisi hyökkäämään Ukrainaan. Tykkäyksiä tuli toista tuhatta ja jakoja noin sata.


Vaikka Facebook ei ilmeisesti enää toimikaan ainakaan kunnolla Venäjällä, niin eräs venäläistaustainen henkilö oli Suomesta käsin levittänyt valkovenäläisen upseerin kannanottoa Venäjällä vielä toimivassa V-kontaktessa, joka lienee sikäläinen Facebookin vastine. 


Sainkin sitten venäjänkielisen palautteen jutustani ja siinä tuomittiin tämä rohkea upseeri maanpetturiksi ja kerrottiin, että hän toimii nykyään Puolassa rakennusyrittäjänä ja että Puola on ilmeisesti pakottanut hänet julkaisemaan maanpetoksellisen viestin.


Itsekin uskon, että ilman muuta rohkea everstiluutnantti on syyllistynyt Valko-Venäjän lain mukaan maanpetokseen, mutta ihmisyyden asialla hän on siitä huolimatta. Ja uskon myös, että mies ei Valko-Venäjältä käsin olisi pystynyt levittämään ihmisyyden sanomaa henkeään vaarantamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti