torstai 14. huhtikuuta 2022

MOSKVA

Kammottavan piirteen huomasin itsessäni, kun aamulla ensitöikseni tarkistin Ukrainan tilanteen ja kun huomasin, että venäläinen Mustanmeren lippulaiva Moskva on tulessa, ensimmäinen ajatus oli, että siitäs saitte enkä yhtään surrut sitä, että noin 500 nuortamiestä, joilla on hyvin samanlainen geeniperimä kuin meillä suomalaisilla, on vaarassa kuolla surkealla tavalla.


Nyt päivän mittaan olen jännännyt Moskvan kohtaloa ja miettinyt, mitä tapahtuu, jos palava ja räjähtelevä alus on varustettu ydinaseilla, kuten uskon. Tietysti alan huipputiedemiehet ovat suunnitelleet turvajärjestelmät, joiden pitäisi estää ydinkatastrofi, mutta tiedän monia neuvostovastaisia tahoja, jotka eivät luota venäläiseen tekniikkaan.

Tässä yhteydessä palaa mieleeni Helsingin Yliopiston vessan seinäkirjoituksen, jossa sanottiin, että "muistakaa, että Neuvostoliitollakin on ydinaseita". Joku neuvostovastainen taho oli raaputtanut siihen viereen, että "toimivatkos ne". Pahaa pelkään, että ne saattavat laueta ihan vahingossa vaikkapa Moskvan tulipalon takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti