sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

MAAILMAN RAUHA

Pikkuisen mietteliäänä kuuntelin eilen dosentin Youtube-kanavaa, jossa maamme johtavat antifasistiset voimat keskustelivat maailman menosta ja totesivat Eu:n olevan fasistinen liittoutuma ja Suomen valtiojohto on fasistien käsissä, koska hallituspuolueet Keskustaa lukuun ottamatta selkeästi fasistisia. Tuollainen puhe saattaa monista kuulostaa maanpetokselliselta toiminnalta.

Toivoa vain sopii, ettei uutinen fasistisesta Suomesta kiiri sen yhden pitkän pöydän takana istuvan pikkumiehen tietoon, joka saattaa jo miettiä seuraavaa kohdetta natsifikaatiolle. Epäilen, että maamme antifasistiset voimat saattaisivat ihan hyvin vakuuttaa 100 miljoonalle Venäjän tv:n pääuutislähetyksen katsojille tukeaan Suomen natsifikaatiolle.
Hieman olen huolissani, koska Venäjällä kiinnitetään huomiota siihen, että Moskovan kaupungin Helsingille lahjoittama Maailman rauha-patsas on tarkoitus häpäistä siirtämällä se pois nykyiseltä paikaltaan. Tallinnassahan syntyi Viron itsenäistymisen jälkeen melkein sisällissota, kun Pronssisoturi siirrettiin hieman syrjemmälle Tallinnan keskustasta.
Itse tulen aina hyvälle tuulelle nähdessäni Maailman rauha-patsaan, jossa rauhanvoimien edustajat puivat nyrkkiä sodanvoimille ja mielestäni myös huutelevat hävyttömyyksiä. Muistelen, että jossain rauhanlaulussa sanotaan osuvasti, että "rauhantyö on meidän työmme, sodan voimat maahan lyömme.
Nuorena miehenä Mikael Junger muuten kävi kavereineen pintakäsittelemällä tervalla ja höyhenillä Maailman rauhan niin näyttävästi, että jopa poliisiauto kiisi paikalle. Poliisimiehet kiinnostuivat tapauksesta kovasti, mutta valittelivat, että koska heillä on työvuoro kesken, he eivät voi osallistua talkoisiin. Mielestäni Maailman rauha-patsas olisi vaikuttavampi, mikäli se jatkuvasti pidettäisiin hyvin tervattuna ja höyhennettynä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Maailman_rauha_(patsas)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti