sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

SANKARI VALERY SAKHASHCHIK

Olen sitä mieltä, että seuraava Nobelin rauhanpalkinto tulee antaa valkovenäläiselle everstiluutnantti Valery Sakhashchikille, joka muutama päivä sitten teki elämänsä ensimmäisen videopostauksen ja osoitti sanansa Valko-Venäjän armeijan sotilaille, jotka ovat hyökkäysvalmiudessa Ukrainan rajalla.


Helsingin Sanomissa julkaistu Sakhashchik viesti on selvä: "Älkää lähtekö sotimaan Ukrainaan. Teitä on huijattu. Ette ole tervetulleita vapauttajia. Ette saa kunniaa. Saatte häpeää, nöyryytystä, verta ja kuolemaa. 


Tehkää, mitä todellisen miehen pitää tehdä. Tehkää oikea päätös. Osoittakaa siviilirohkeutta. Älkää lähettäkö poikia teurastettavaksi. Joskus suurinta urheutta on sanoa: Ei."


Paljon mahdollista, että everstiluutnantti Sakhashchikin viesti aiheutti sen, ettei Valko-Venäjä hyökkääkään Ukrainaan ja että sen seurauksena maailmansodalta vältytään tällä kertaa.


Tässä yhteydessä on syytä korostaa sitä , ettei Sakhashchik ole mikään raukka ja pelkuri, vaan upseerin työlleen täysin omistautunut sotilas, joka on joka aamu juossut täysissä varusteissa 12 kilometriä  ja uinut sen jälkeen kylmässä vedessä.


Karskin oloista everstiluutnanttia voi kuunnella tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=baHhCgbKMrw

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti