torstai 28. huhtikuuta 2022

ALKOHOLIN LIIKAKÄYTTÖ VAARANTAA TERVEYTESI

Ihan oikea ratkaisu, että eilen mainitsemani rappiokirjailija Sergei Dovlatovin patsas on Pietarissa pystytetty Rubinsteininkadulle, sillä kadulla on 400 metrin matkalla peräti 70 kapakkaa. Dovlatov itse, joka ei todellakaan ollut mikään vesipoika, totesi joskus, että hän pystyy ainoastaan aloittamaan juopottelun, mutta ei lopettamaan.


Vaikka fasistityranni Putinista on vaikea löytää hyvää sanottavaa, niin minäpä löydän. Nimittäin Putin on kovalla kädellä raitistanut kansaansa. Venäläisissä tupakka-askeissa on nykyään vähintäänkin yhtä kammottavat kuvat keuhkosyöpäpotilaista kuin meikäläisissä.

Alkoholipolitiikkaakin on Venäjällä kiristetty. Huoltoasemilla ei enää myydä edes keskikaljaa ja erityisen herttainen asia on se, että koulujen alkamispäivänä syyskuun 1. maassa oli kieltolaki ainakin kun viimeksi itärajan takana vierailin.


Kostamuksessa minua hätkäytti se, että sikäläistä olutta mainostaneessa venäjänkielisessä lentolehtisessä luki selvällä suomella, että "alkoholin liikakäyttö vahingoittaa terveyttä", kuten asia onkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti