perjantai 30. kesäkuuta 2023

Vilhelm Junnila

Erinomaisen sotkun pystyi elinkeinoministeri Vilhelm Junnila saamaan aikaiseksi jo virkatoimiensa alussa. Harva on se suomalainen ministeri, joka on pystynyt saavuttamaan samanlaista tunnettuisuutta maailmalla. Nyt olemme ainakin oppineet tästä tapauksesta sen, että ainakin saksalaisilla ja juutalaisilla on niin huono huumorintaju, etteivät he ymmärrä perussuomalaista kaasutushuumoria. Nähtäväksi jää, että viivästyvätkö Israelin Suomelle myymien ilmatorjuntaohjusten toimitukset sen vuoksi, että siellä ei kaasutusjutut naurata yhtään.

Vihervasemmisto on myös huolissaan siitä, miten käy maamme tavoittelemaan vihreän siirtymän, kun Junnila on asiasta vastaava ministeri, mutta luulen, että vihervasemmiston pelko tässä asiassa on turha. Pitää nimittäin muistaa, että natsi-Saksa, jota ministeri Junnila ilmeisesti diggaa, oli edellä kävijä sekä luonnon että eläinten suojelemisessa. Saksassa esimerkiksi säädettiin aikoinaan maailman tiukimmat eläinsuojelulait. Niinpä jos eläimiä olisi Saksassa kohdeltu samalla tavalla kuin juutalaisia, olisi kuolemantuomio ollut selviö.

Itseäni hieman mietityttää, että miten käy edellisen hallituksen käynnistämän tuulivoimaprojektin, kun hanketta on vetämässä perussuomalainen elinkeinoministeri. Suomeenhan on lähi tulevaisuudessa tarkoitus rakentaa niin paljon tuulivoimaloita, että maamme sähköntuotanto kolminkertaistuu ja maastamme on on tarkoitus tehdä Norjan ja Saudi-Arabian kaltainen energiajätti.

Voi ihan hyvin olla, että maamme tuulivoimaprojekti kariutuu lepakonsuojeluongelmiin, sillä ainakin muutama vuosi sitten perussuomalaiset nostivat vaalien alla esille sen näkemyksen, että tuulivoimalat aiheuttavat lepakoiden halkeamisia. Itseäni huolettaa lisäksi se, että voiko maassamme tuhansien tuulimyllyjen pystyttämisen jälkeen enää liikkua hattu päässä.

Kauhulla odotan päivää, jolloin Kremlin tiedottaja Dimitri Petskov avaa sanaisen arkkunsa Vilhelm Junnilan ministerivalinnan johdosta ja vaatii Suomen denatsifikaation aloittamista. Sen vuoksi pyydän ystävällisesti, että jos vaikkapa kansanedustaja Ben Zyskowitsch sattuu tämän lukemaan, että hän ryhtyy kiireesti poliittisiin toimiin sen johdosta, että Keski-Suomen Ilmailumuseossa myynnissä olevat hakaristimukit piilotetaan satunnaisten matkailijoiden silmiltä. Omaan silmääni nämä mukit pistivät heti museoon astuttuani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti