lauantai 24. kesäkuuta 2023

Ukrainan yllätys

Kyllä pääsi taas Ukraina yllättämään ja sen eilen käynnistämä hyökkäys, joka näyttäisi suuntautuvan suoraan Moskovaan, alkoi täysin odottamattomasta suunnasta.


Kunnioitukseni demokraattisten länsimaiden poliittista johtoa kohtaan kasvaa nyt entisestään, koska lännessä on näköjään oltu perillä Venäjän hajoamisen vaarasta ja niinpä Ukrainan aseapua on pihdattu, jotta Venäjän ydinasesalkku ei joutuisi heitteille. Nähtäväksi jää kenelle kyseinen salkku lopulta päätyy. Putin saattaa sittenkin olla salkunhaltijana Prigozinia parempi vaihtoehto.

Ihmettelen, ettei Yleisradio ole reagoinut näyttävästi Venäjän uusimpaan tilanteeseen ja sitäkin ihmettelen, ettei pääministeri Orpo tai presidentti Niinistö ole vielä puhunut tapahtuneesta tv:ssä. Etteivät vain olisi pojat bilettämässä?

Ainut poliittinen toimija, joka on tilanteen tasalla, näyttää olevan maamme johtaviin koomikoihin lukeutuva Ano Turtiainen, joka juhannusaamun videossaan makaa lakanan alla laiturillaan Juvalla ja uskoo sekä myös toivoo, että tämän olisi hänen viimeinen juhannuksensa. Sillä hän kuitenkin lohduttaa kansaa, että kohta on kärsimys ohi ja tuonpuoleisessa sitten hunaja virtaa ja harput soivat.

Jotenkin Turtiaisen asenne on hyvin itäsuomalainen, sillä ruotsinkielisessä maailmassa ihmiset tanssivat juhannussalon ympärillä ja laulavat porukalla juomalauluja ja pitävät lystikkäitä maljapuheita. https://www.youtube.com/watch?v=V7VxHbdcqms

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti