tiistai 27. kesäkuuta 2023

Indraguzik

Melkoinen satusetä ja myös kuvataiteellinen lahjakkuus on Wagner-yhtiön johtaja Jevgeni Prigozhin, mikäli yhtään on uskominen Ilta-Sanomia ja miksi ei olisi uskominen. Lehti kertoi muutama viikko sitten miehen julkaisemasta satukirjasta seuraavaa:

"Prigozhinin lapset keksivät kirjan päähenkilöille nimet ja pyysivät isäänsä keksimään heille tarinan.

Kirja kertoo ihmisten joukossa elävistä ”pienistä ihmisistä”, jotka asuvat teatterin kattokruunussa. Tarina seuraa pientä poikaa Indraguzikia, joka putoaa kattokruunusta ja yrittää löytää tiensä takaisin kotiin.

Indraguzik ystävystyy ihmispojan kanssa, joka auttaa häntä lentämään ilmapallolla takaisin kattokruunuun. Myöhemmin paljastuu, että kruunu on maaginen, ja se kykenee muuttamaan pienet ihmiset tavallisen kokoisiksi.

Indraguzik yrittää auttaa kotimaansa kuningasta ja tehdä hänestä suuremman, mutta kuningas muuttuukin jättiläiseksi.

– Miten voin hallita kansaani, jos se on niin pieni? Voisin vahingossa tuhota heidät. Pyydän, tehkää minusta sama kuningas kuin ennenkin. Vain pieni kuningas voi hallita Indraguzikeja, kuningas sanoo kirjassa.

Moscow Timesin mukaan Prigozhin on piirtänyt 90-sivuisen kirjan värikkäät kuvitukset itse. Lehti tosin huomauttaa, ettei muita julkisia todisteita hänen taiteellisista lahjoistaan ole."

Joku neuvostovastainen taho voi hyvinkin olla sitä mieltä, että tämä herttainen satukirja kertoo vertauskuvin Venäjän kansasta ja sen liian suureksi muuttuneesta kuninkaasta, joka on tuhota maansa.

https://www.themoscowtimes.com/2023/06/01/wagner-head-prigozhins-past-life-as-a-childrens-author-and-illustrator-a81358

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti