maanantai 26. kesäkuuta 2023

Gangsterit

Vaikka gangsteri Vladimir Putin ja gangsteri Jevgeni Prigozhin ovat Valko-Venäjän presidentti Likasankkon suosiollisella avustuksella sopineet ikuisesta ystävyydestä, niin luulen, että kaikki kolme sopijapuolta ymmärtävät antaa sille sopimukselle juuri sen arvon, joka sille kuuluukin ja ennustan valtataistelun jatkuvan.

Itse pysyttelen valtataistelussa puolueettomana ja kannustan tasapuolisesti kumpaakin osapuolta, vaikka ymmärrän, että puolueettomuus tässä tilanteessa on minulle vaikeaa, koska Putin lienee minuun ns. väärän koivun kautta sukua.

Nimittäin, kun Putin astui valtaan, riemuittiin meillä siitä, että Tverin Karjalan pojasta on tullut maailman mahtavin mies, jolle esimerkiksi Usa:n Trumpkin oli pelkkä apupoika. Tverinkarjalaisethan ovat 1600-luvulla lähinnä Uukuniemeltä lähteneitä vero- ja elintasopakolaisia.
Putinin yhdennäköisyys rouvani isotätiin Emma Kuikkaan on niin ilmeinen, että on erittäin todennäköistä, että mies on Uukuniemen Kuikkien jälkeläisiä. Asian todistaa alla oleva kuva.

Jevgeni Prigozhinissakin, joka on harvinaisen paha ihminen, on kaksi myönteistä asiaa. Ensiksikin mies myöntää avoimesti olevansa ihan täysi roisto, jota seikkaa Putin ei myönnä itsestään. Toisaalta minulle on kerrottu, että jos venäläistä syyttää varkaaksi, hän ei siitä suutu, vaan pitää sitä kohteliaisuutena, mutta suuttuu sen sijaan kovasti, jos häntä haukkuu tyhmäksi. Meillä Suomessahan tilanne on päinvastoin.

Toiseksi venäläislehti Moscow Times paljasti äskettäin yllättävän tiedon Prigozhinin menneisyydestä: Wagner-johtaja on kirjoittanut vuosia sitten lastenkirjan yhdessä lastensa Polinan ja Pavelin kanssa.
Moscow Times on saanut käsiinsä kappaleen noin 20 vuotta sitten julkaistusta kirjasta, jonka nimi on Indraguzik. Kirjasta otettiin noin 2 000 kappaleen painos. Väitän, että jos joku suomalainen kustannusyhtiö julkaisisi tuon kirjan, niin painos voisi hyvinkin olla kymmenen kertaa suurempi.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti