maanantai 1. toukokuuta 2023

R---älauma

 

Vapun henkeen sopivasti kuuntelin Youtubesta poliittista laulantaa eli Åttopojat-yhtiötä, joka esittää erittäin luokkatietoista musiikkia. Yhtiön kantavina voimina olivat vuosi sitten edesmennyt Kokoomuksen puheenjohtajanakin toiminut puunjalostuskapitalisti Ilkka Suominen, kovasta talouspoliittisesta linjastaan muistiin jäänyt kokoomuslainen ministeri Iiro Viinanen ja Nokian johtajanakin toiminut Kalle Isokallio. Epäilen vahvasti edellä mainittuja miehiä teekkaritaustaisiksi.
 
Mutta komeasti kajahtivat edellä lueteltujen herrojen esittämät Barrikaadimarssi ja varsinkin Varsavjanka, joka puolalainen vallankumouslaulu tunnetaan meillä paremmin nimellä Riistäjät ruoskaansa selkäämme soittaa. Sen eräässä mieleenjäävässä säkeessä lauletaan, että:
"Riistäjät ruoskaa nyt selkäämme soittaa, vastassa valkoinen armeija on.
Pakko on taistella, kuolla tai voittaa, ratkaisu eessä on tuntematon.
Mutta me nostamme purppuravaatteen, taistoon mi työläiset kutsua voi.
Rohkeina puolesta veljeysaatteen käymme ja kaikille laulumme soi."
 
Tuossa reippaassa marssissa korostetaan vapun henkeen sopivasti veljeysaatetta, joka oikein onkin ja niinpä järkytykseni oli melkoinen, kun Youtuben automaattitoisto esitti seuraavana Åttopoikien pilkkalaulun R-----lauma, joka ei sisällä yhtään veljeysaatetta, vaan sen sijaan sisältää siinä määrin kansanryhmään kohdistuvaa kiihotusta ja jopa neuvostovastaisuutta, että vaadin, että jos joku syyttäjäviranomainen sattuu tämän lukemaan, niin hänen pitää virkansa puolesta nostaa syyte ainakin Iiro Viinasta ja Kalle Isokalliota vastaan; Ilkka Suominen taitaa jo olla maallisen tuomiovallan tavoittamattomissa. 
 
R----lauma kuuluu seuraavalla tavalla:
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%C3%A5ttopojat%2C+ryss%C3%A4#fpstate=ive&vld=cid:48691b48,vid:RZvOaWBgnj0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti