sunnuntai 21. toukokuuta 2023

Vetelin maali

Vaikka elämä, kuten ennenkin olen todennut, on vain osa jalkapalloilua, niin eilen Kupsin ja FC Lahden kohtaamisessa koin yhden elämäni suurimmista tunne-elämyksistä. Ihan ensimmäisen puoliajan lopulla Kups sai noin 20 metristä vapaapotkun ainakin osittain ottelun erotuomarin suosiollisella avustuksella, vaikkakin kotijoukkueen pelaajan kaatuminen oli niin teatraalinen suoritus, että kaatumisen Suomen mestari Loiri-vainaakin olisi sitä kadehtinut.

Poikkeuksellisesti Kuopion oma poika vahvasti lestadiolaistaustainen Urho Nissilä ei sitä ampunutkaan, vaan pallon taakse asettui Joona Veteli, joka on Kemin lahja savolaiselle jalkapalloilulle. Vetelin laukaus ei ollut mitenkään vetelä, sillä pallon liito ei kestänyt sekuntiakaan, mutta minusta aika tuntui ikuisuudelta, sillä pitkään ehdin pohtimaan, että kiertääkö ja putoaako pallo sittenkin ylänurkkaan, koska aluksi se näytti leijailevan pahasti ohi ja yli maalin.

Mutta niinhän siinä kävi, että pallo laskeutui ja kiertyi millilleen maalin ylänurkkaan ohi äimistyneen lahtelaismaalivahdin. Olen taistellut monilla jalkapallokentillä, mutta noin kaunista ylänurkkalaukausta en ole ennen nähnyt. Uskon, että Vetelin suoritusta esitellään vielä näyttävästi koko maailman mediassa ja Keski-Euroopan rahakentät tulevat vielä miehelle tutuiksi.

Joskus viime vuosituhannen puolella Kups onnistui tekemään niin näyttävän täysosuman, että sillä päästiin ainakin Eurokenttien kuukauden maalikimaraan. Muistaakseni kimarassa ensin taituroi Platini, sitten Maradona ja lopuksi kaikkein komeimmalla täysosumalla Mönkkönen.

Koosteen eilisen pelin parhaista paloista voi katsoa tästä linkistä ja kannattaa myös kiinnittää huomiota Saku Savolaisen tekemään maaliin. Harvoin näillä pohjoisilla leveysasteilla nähdään tuollaista sirkusmaista taituruutta, jollaista yleensä tavataan vain Brasilian viheriöillä. https://www.is.fi/veikkausliiga/art-2000009599675.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti