sunnuntai 7. toukokuuta 2023

Risu-Olli

Muuten hupaisa oli toissailtainen maalintekijäihme Olavi Rissasen haastattelu Urheiluruudussa. Meillä Savossa ei arvosteta sitä, että joku kehuu avoimesti itseään ja niinpä Risu-Ollikin muisteli uransa ensimmäistä mestaruussarjaottelua, joka muuten pelattiin Olympiastadionilla Hjk:ta vastaan, jopa korostetun vaatimattomasti ja kertoi, että sen verran hänellä oli silloin tuurintynkää, että hän teki helsinkiläisten verkkoon kolme maalia.

Senkin hän muisti mainita, että myös seuraavassa ottelussa Kuopiossa oli hänellä vielä tuurintynkää ja siinäkin pelissä hän teki kolme maalia. Sitä Risu-Olli ei vaatimattomana miehenä kehdannut mainita, että Helsingin pelissä ottelu jouduttiin ainakin katsomolegendan mukaan keskeyttämää, koska Rissanen ampui pallon sellaisella voimalla takaylänurkkaan, että peliväline sotkeentui maaliverkkoon niin pahasti, että sitä jouduttiin irrottelemaan kymmenen minuuttia.

Sitäkään Olli ei halunnut kertoa, koska ei halunnut puhua politiikkaa, että tuossa vuoden 1969 ottelussa vastakkain olivat Hjk ja Kuopion Elo eikä Kups. Kuopion Elo oli kaupungin talonmies Israel Närhin johtaman tuhatmiehisen punakaartin jatke eikä asiaa vuonna 1969 ollut vielä unohdettu.

Nyt asia lienee ainakin jossain määrin unohdettu, koska Elon puheenjohtajana toimi pitkään Suonenjoen kirkkoherra Petteri Hämäläinen, joka kuitenkin siirryttyään sotilaspastoriksi, toimii enää Elon varapuheenjohtajana. Voi tosin olla, että Petteri Hämäläinen on ollut mukana jalkapalloilun järjestötoiminnassa kunnioittaakseen Elossa pelannutta isäänsä Tapani Hämäläistä, joka menehtyi sydänkohtaukseen kentälle kesken jalkapallo-ottelun.

Rissas-Ollin haastattelu kannattaa katsoa alla olevasta linkistä (Urheiluruutu 5.5.2023) 6 minuutista lähtien jo pelkästään sen vuoksi, että harvoin enää kuulee yhtä puhdasta savon kieltä.


https://areena.yle.fi/1-3062727

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti