perjantai 5. toukokuuta 2023

Veitikka Turtiainen

Olen ihmetellyt, miksi sähköpostiini on viime aikoina ihan pyytämättä tai tilaamatta saapunut entisen kansanedustajan ja entisen voimanoston me-miehen Ano Turtiaisen videoita ja olen kuvitellut, että syynä olisi ollut, että meitä yhdistää tuo voimanostoharrastus. Itsekin olisin ollut veteraanien voimanoston mm-kisoissa ihan mitalisijojen tuntumassa penkkipunnerruksessa alle 42-kiloisten yli 65-vuotiaiden naisten sarjassa.

Tämänpäiväinen Yle:n nettisivujen juttu Turtiaisesta ja VKK-puolueesta kannusti minut kuuntelemaan Turtiaisen videon, jossa hän kertoo uskonnollisesta ja poliittisesta vakaumuksestaan. Minulle selvisi videolta se, miksi niitä Turtiaisen videoita sähköpostiini tippuu. Ilmiön selityksenä lienee se, että me molemmat olemme uskonasioista kiinnostuneita miehiä ja niinpä meidänkin perheen kirjahyllyssä ovat kaikki maailman suurten uskontojen pyhät teokset ja sen lisäksi myös Vilenin valitut.

Vaikka maailman tilanne on katastrofaalinen ja vaikka Turtiaisen tapaan katson lopun aikojen olevan lähellä, niin siitä huolimatta päästin monta selkäkeikkanaurua, kun kuuntelin miehen pohdiskelua maakiekon muodosta ja siitä, miten Nasa on meille valehdellut väittäessään maan kiertävän aurinkoa.

Olen jyrkästi sitä mieltä, että Ano Turtiaisen tulisi yrittää täyttää maamme kulttuurielämään Matti Nykäsen jäljeltä jääneen aukon. En tiedä, onko Ano laulumiehiä, mutta lauluosuuden hän voisi tarvittaessa korvata maamme viihdelavoilla talkshowlla - on hän niin hauska mies.

Häntä kuunnellessani tuli mieleeni Veikko Huovisen Veitikka-kirja, jossa Huovinen antaa ymmärtää Hitlerin vain pelleilleen antaakseen ihan piruuttaan ihmiskunnalle opetuksen.

https://www.youtube.com/watch?v=5ByTNyMgE7Q

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti