maanantai 8. toukokuuta 2023

Tukholman profetia

Tuon eilen mainitsemani Tukholman profetian, jonka mukaan Itä-Suomi liitetään Venäjään, voi alkuperäisessä ja väärentämättömässä muodossa kokonaisuudessaan lukea alla olevasta linkistä, mikäli hermot sen vain kestävät. Vaikka minusta profetia herättää jossain määrin epäilyksiä, niin meille itäsuomalaisille sen toteutuminen saattaisi luvata jopa parempia aikoja, mikäli historia toistaisi itseään.

Nimittäin olen ollut raivoissani Putinille ja hänen nykyiselle hullulle sotapolitiikalleen, koska kesäuukuniemeläisenä olen ollut sitä mieltä, että itärajan auki pysyminen olisi saattanut olla pelastus itärajan autioituville kylille. Nykyään, kun syksyisin kävelen Uukuniemen Värtsistä Kalasatamaan, niin mieleen väkisinkin tulee Yrjö Jylhän runo Hylätyt pihat, autiot talot.

Jos raja olisi pysynyt auki ja suhteet Venäjälle kunnossa, Uukuniemikin olisi saanut esikaupungeikseen Sortavalan ja Käkisalmen eikä Viipuriinkaan olisi ollut pitkä matka. Kioskin Mattikin muisteli, miten ennen sotia Viipurin markkinoilta tuotiin hevosilla sikäläistä rinkilää, joka oli ollut ihan suussa sulavaa, ehkä hevoskyyti antoi rinkilälle lisäaromia.


Tässä yhteydessä kannattaa palauttaa mieleen se, että tsaarin vallan aikaan Suomella ja varsinkin Itä-Suomella meni ihan hyvin. Yhdestä Euroopan köyhimmästä maasta tuli sadassa vuodessa ainakin yksi maanosan sivistyneimmistä, jossa kaikki osasivat lukea. Uukuniemikin oli ihan maailman tieteellisteknisen kehityksen kärjessä, koska esimerkiksi Pyhäjärvellä puksutti maamme ensimmäinen höyrylaiva Ilmarinen.

Ja yritteliäälle itäsuomalaiselle maailman metropoli Pietari avasi suuret mahdollisuudet. Jos muuta ei keksinyt, saattoi pietarilaisille myydä multaa ja risuja. Ja rehellisiksi tunnetuille suomalaisille Pietari tarjosi hyviä työpaikkoja. Niinpä iso osa jättiläiskaupungin nuohoojista oli parikkalalaisia miehiä ja luulen, että myös rehellisiä suomalaisia ilotyttöjä arvostettiin, mutta parikkalalaisten neitosten osuutta kyseisestä ammattikunnasta en ole onnistunut vielä selvittämään.

https://taakka.net/profetia-suomen-kansalle/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti