perjantai 18. maaliskuuta 2022

SINKKIÄMPÄRIKERÄYS

 Innostuin vasta vuosi sitten sosiaalisesta mediasta ja aloin kokemusasiantuntijana kirjoittelemaan Naamakirjan Karjalan ja Venäjän ryhmiin, koska katsoin, että Suomen ja Venäjän kansojen ystävyyttä tulee lujittaa tai jopa syventää entisestään, koska Putinin persoonassa alkoi ilmetä piirteitä, jotka ennakoivat hirmuisia aikoja. Nyt täytyy tunnustaa, että en onnistunut tavoitteissani.


Eilen ihmettelin, että vaikka Venäjän Naamakirjan piti olla suljettu, niin siitä huolimatta keskustelupalstoille kiiri rajan kummaltakin puolin Ukrainan rauhanturvaoperaatiota kannattavia itseäni hämmästyttäviä ja kummastuttavia mielipiteitä.

Niinpä ajattelin, että jos Suomen kielessä on sellainen sana kuin sarkasmi, niin yritän elävöittää keskustelua sen keinoin. Sekin tavoitteeni epäonnistui; tosin sain paljon myönteistä palautetta, mutta myös paljon raivoisan kielteistä ja niinhän siinä kävi, että kirjoitukseni ja sen kommentit poistettiin nopeasti.

Sarkasmia tavoitteleva aloitteeni entisen hyvän itäisen rauhanturvaoperaation tukemisesta oli seuraava:

”Nyt kun Venäjän käynnistämä rauhanturvaoperaatio Ukrainassa on vaikeuksissa ja kun Venäjän talous on joutunut vaikeuksiin kapitalististen maiden fasististen talouspakotteiden vuoksi jopa siinä määrin, että Kiinan elintaso on ylittänyt Venäjän elintason, on meidän kaikkien Venäjän ja varsinkin sen rauhanturvaoperaation kannattajien syytä ryhtyä tukitoimiin hyvän itäisen naapurimme rauhanturvaoperaation turvaamiseksi – tuleehan esimerkiksi Kiovaa miehittävien fasistien kukistaminen kestämään kauan, jopa vuosia.

Niinpä esitänkin, että me kaikki Venäjän ystävät käynnistämme kansalaiskeräyksen kyseisen rauhanturvaoperaation rahoittamiseksi. Minusta hyvä idea olisi, että me Venäjän ystävät ryhdymme myymään jotakin venäläistuotetta, vaikkapa sinkkiämpäreitä, Venäjän rauhaturvaoperaation turvaamiseksi. Sinkkiämpärien kylkeen voisi maalata vaikkapa ison Z-kirjaimen, josta merkistä on tullut Venäjän rauhanturvaoperaation symboli. ”


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti