perjantai 25. maaliskuuta 2022

LAVROV - MELKEIN PERSAUKEINEN JÄTKÄ

Tyranni Putinin jälkeen tunnetuin venäläinen maailmalla on ulkoministeri Sergei Lavrov. Tosin hän ei ole ihan puhtaasti venäläinen, koska hänen isänsä oli armenialainen ja Lavrov itse on syntynyt Tbilisissä, joka on Gruusian pääkaupunki.


Gruusiassa on syntynyt muitakin huomattavia entisen hyvän itänaapurimme keskeisiä yhteiskunnallisia vaikuttajia, koska sieltä olivat kotoisin myös Stalin ja Tbilisin Dynamon kovaotteinen oikeapuolustaja Lavrenti Berija, joka toimi myöhemmin KGB:n johtajana ja oli vastuussa miljoonien ihmisten surmaamisesta.

Timo Soini kertoo viimeisimmissä muistelmateoksessaan siitä, kuinka hän ulkoministerinä oli paljon tekemisissä Lavrovin kanssa, joka oli leppoisa runoja rustaava huumorimies, mutta myös kova tupakkamies eikä hän ollut myöskään mikään vesipoika. Senkin kuvan sain, ettei Lavrov kyennyt ainakaan ihan aina pitäytymään yksiavioisuuteen.

Lavrovin leppoisuutta on vaikea uskoa, kun katsoo miehen viimeisimpiä tv-esiintymisiä, joissa hän puhuu taktista totuutta eli pravdaa, jota meillä myös valehteluksi kutsutaan vieläpä ihan poikkeuksellisen vakavalla naamalla. Itse asiassa minusta miehen naama on synkkä kuin se petolinnun eräs paikka.

Mutta se myönteinen seikka Lavrovissa on, ettei hän varasta kovin paljoa, vaan korkeintaan kohtuullisessa määrin, koska Wikipedian mukaan hänen kiinteistöomistustensa arvo on vain 8 miljoonaa euroa, joten hän on muun venäläisen eliitin joukossa ihan persaukeinen jätkä, kuten meillä Savossa sanotaan.

Wikipedia paljastaa Lavrovin yksityiselämästä mm. seuraavaa:

"Lavrovin isä on armenialainen ja äiti venäläinen.[5]

Lavrov puhuu venäjän lisäksi englantia, ranskaa ja sinhalia. Lavrov on naimisissa ja hänellä on tytär.[1]

Lavrov on tupakoitsija. Alkujaan hän poltti neuvostovalmisteisia Prima-savukkeita, mutta 2000-luvun alussa ollessaan YK-diplomaattina New Yorkissa hän siirtyi amerikkalaisiin Parliament-savukkeisiin. YK:n päärakennus julistettiin savuttomaksi, mutta Lavrov jatkoi ketjupolttamistaan omassa työhuoneessaan, eikä maailmanjärjestö kyennyt sitä estämään."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti