maanantai 21. maaliskuuta 2022

MENESTYNEITÄ SUOMALAISUGREJA

Vaikka on hieman epäselvää, lukeutuuko entisen hyvän itäisen naapurimme keskeinen vaikuttajahahmo Putin meihin suomalaisugreihin, kuten on väitetty, niin täysi varmuus on siitä, että Venäjän hengellisen elämän keskeinen vaikuttajahahmo patriarkka Kirill on mordvalainen eli suomensukuinen hänkin. Sikälikin Kirill liippaa meitä läheltä, että ennen patriarkaksi valintaa hän toimi Viipurin piispana.

Kirillhän nousi suuren maailman tietoisuuteen, kun hän korosti päivä hyökkäyssodan aloittamisen jälkeen, että sodalla pyritään myös poisjuurimaan tai ainakin kammitsoimaan Länsimaihin homous ja pridekulkueet. Putinin rauhanturvapuheessahan kerrottiin vain, että erikoinen rauhanturvaoperaatio kohdistuu vain Ukrainan natseja ja narkomaaneja vastaan.

Kirillin lisäksi sukulaisemme mordvalaiset ovat menestyneet hyvin Venäjän hallinnossa, sillä parlamentin ylähuoneen puheenjohtaja Valentina Matvijenko on myös mordvalainen. Tämä tuokin mieleeni sen, että Keijo Korhonen jossain kirjassaan kertoo juutalaisesta historiantutkijasta, joka tuli hänelle ihmettelemään sitä, että miksi suomalaiset aina niin kovasti pistävät hanttiin venäläisille. Tämän historiantutkijan mukaan suomalaisten tulisi antaa venäläisten miehittää maa, sillä kaksi sukupolvea myöhemmin suomalaiset olisivat Venäjän johdossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti