perjantai 18. maaliskuuta 2022

HORNETIN POIKANEN

 


Minua rauhanmiestä hieman mietityttää, kun Suomi salli Virolle myymiensä tykkien luovuttamisen Ukrainalle. Natalia-laulun mukaan Ukrainassa vain koirat raunioita samoaa, mutta pelkään, että kohta koirat samoillessaan myös kaivelevat nuorten ja suhteellisen viattomien sekä ymmärtämättömien nuorten sotilaiden suolia. Tuhannet ihmiset joutuvat nyt tapetuiksi yhden ainoan miehen sekopäisyyden vuoksi.

Kuopion torilla ainakin laulun mukaan tavaroo jos jonniinlaista on ja muutama vuosi sitten siellä oli nähtävillä myös tuo maamme ilmavoimien Hornet ja sen mahan alla kuljetettava risteilyohjus. Sen kantamaksi ilmoitettiin lähes 380 kilometriä ja osumatarkkuudeksi muutama metri. Räjähdysainetta tuo Hornetin poikanen kantaa muassaan noin 500 kiloa. Jos ukrainalaisilla olisi tuollaiset tappovehkeet käytössään, pystyisi se uhkaamaan jopa Kremliä.

Itse olen sitä mieltä, että vanhojen tykkien sijasta Suomen olisi pitänyt lahjoittaa Ukrainalle käyttöönsä tarvittavaksi aikaa yksi Hornet ja muutama tuollainen risteilyohjus. Luulen, että maailman tilanne on nyt sellainen, että jostain Hornetille olisi löytynyt myös vapaaehtoinen lentäjä Ukrainan palvelukseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti