perjantai 18. maaliskuuta 2022

HIRVIKIVÄÄRIKERÄYS

 Vaan ei saanut sosialistisessa mediassa eilen levittämäni ajatus siitä, että Suomi lainaisi vähäksi aikaa yhden Hornetin ja muutaman risteilyohjuksen Ukrainan käyttöön ihmishenkien pelastamiseksi. Sotilasasiantuntijapiireissä kerrottiin sellaisen lahjoituksen eskaloivan Ukrainan kriisin, joka kai kansankielellä tarkoittaa sitä, että maailmansota syttyisi.


Itse tosin ihmettelen, että erilaisia muita hyvin summittaisesti toimivia tappovehkeitä ja jopa huippuhienoja muita ohjuksia saa Ukrainalle ainakin vielä lähettää. Sen sijaan risteilyohjukset ja ilmeisesti myös puolalaisten tarjoamat MIG-29-koneet johtaisivat suursotaan.

Rauhanmiehenä en jaksa olla ihmettelemättä sitä, miten vähän Suomi lähetti aseita oikeudenvastaisen hyökkäyksen uhrille, joka puolustaa länsimaisia arvoja, joita Suomikin kannattaa. Suomen armeija lienee tällä hetkellä vahvempi kuin Ruotsin, Norjan, Tanskan, Viron, Latvian ja Liettuan armeijat yhteensä, mutta siitä huolimatta Suomi lahjoitti Ukrainaan vain 1500 kiinalaista sohloa eli paljon vähemmän, kuin edellä luetellut naapurimaamme.

Itse ihmettelen tällä hetkellä sitä, että miten talkoohenkinen Suomen kansan ei ole organisoinut aseavun keräystä Ukrainalle. Erityisen pettynyt olen kansanliikkeistään tunnettujen eteläpohjalaisten toimintaan. Olen ajatellut, että sieltä varmaankin nyt hirvenmetsästyskauden loputtua oltaisiin valmiit toimittamaan tällä hetkellä vajaakäytössä olevia kiikaritähtäimellä varustettuja hirvikivääreitä ukrainalaisille lainaksi ainakin ensi metsästyskauteen asti.

Ja mikäli oikein muistan, ovat nykyään lyijyluodit Suomessa ympäristösyistä kiellettyjä, mutta Ukrainassa niitä uskoakseni saa tällä hetkellä käyttää, joten hirvimiehillä on nyt hyvä tilaisuus päästä eroon ongelmajätteistään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti