keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

Trump ja Clay

Olen tapani mukaisesti kirjoittanut ropakantaa. Haravatalouksissa kanavalla 16 näkyvä kristillissiveellinen IRR-tv haastatteli Alpo Rusia Amerikan tilanteesta ja ohjelmassa myös näytettiin pätkiä Bidenin ja Trumpin vaaliväittelystä ja minusta vastoin maamme median välittämää tietoa Biden selvisi väittelystä hyvin. Hän oli vanha sivistynyt herrasmies, joka ei ollut vanhuuden höppänä.

Myös Trump yllätti väittelyssä, sillä hän ei ollut vanha sivistynyt herrasmies, vaan vaikutti entistäkin pahemmalta öykkäriltä ja valehtelijalta. Luulen, että haavoitettu Trump on entistäkin vaarallisempi ydinasesalkunkantaja.

Minusta alkoi tuntua, että Joe Biden on sittenkin suuri valtiomies sen jälkeen, kun Urheiluruutu ensimmäisenä maassamme kertoi, että Biden on luopunut presidenttiehdokkuudesta. Myöhemmin hän vakuutti tehneensä sen demokratian pelastamiseksi ja siinä hän puhui täytt' asiaa. Hänen suosittelemansa Kamala Harris ei ole kovin hyvä ehdokas, koska se jokin, eli karisma häneltä puuttuu, mutta hän saattaa silti hyvinkin voittaa vaalin, mikäli antaa Trumpin rauhassa puhua typeryyksiään ja hymyilee niitä kuunnellessaan nätisti.

Trump meuhkasi nimittäin juuri jossain haastattelussa, että Kamala on kamalan kiero ja hullu ja jopa Kamalan nauru kuulostaa kamalalta. Niinpä Kamalan kannattaa opetella nyt naureskelemaan Trumpin möläytyksille nätisti. Harrisin mahdollisuuksia saattaa lisätä myös mahdollinen Trumpin tuomio hyssyttelyyn liittyvässä 100.000 taalan veropetoksesta. Jos Suomessa pimittäisi verottajalta tuon summan, niin pitkä linnareissu siitä tulisi.

Voi olla, että Trumpin harrastama itsekehu, rahoilla kerskailu ja toisten ihmisten haukkuminen hyväksytään Amerikassa toisin kuin meillä. Itsekehu hyväksytään meillä ehkä silloin, jos kyseessä on Kuopion torin helppoheikki, koska kaikki tietävät, ettei helppoheikki ole vakavissaan, mutta toisten törkeää loukkaamista ei pidetä edes helppoheikille sopivana.

Trumpin esiintymistä seuratessani tulee mieleeni nyrkkeilijä Cassius Clay, joka myöhemmin vaihtoi nimensä Mohammad Aliksi. Hän kehui itseään estoitta ja haukkui vastustajiaan. Niinpä ensimmäisiä asioita, joita tästä maailmasta muistan, on, että Savon peräkylällä Listonin ja Clayn kohtaamista seurattiin vuonn 1964 ainakin samalla kiihkolla kuin nyt Trumpin ja Harrisin kohtaamista.

Muistan, että ihmiset toivoivat, että Liston isolla nyrkillään olisi tukkinut rehvastelijan suun, mutta toisinhan siinä sitten kävi. Listonia pidettiin tavallaan oman kylän poikana, koska hän vieraili Helsingissä ja hyppi Linnanmäellä maksusta narua Meksikon pikajunan tahdissa. Tosin tiedettiin Listonin olevan alamaailman miehiä, jota todisti sekin, että hän oli tunkeutunut helsinkiläiseen ravintolaan syömään ilman kravattia. Jostain syystä portsari ei yrittänyt häntä pysäyttää.

Liston-Clay-ottelun video synnyttää vahvasti epäilyn siitä, että kyseessä ei ollut ihan rehellinen matsi: https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&q=sonny+liston%2C+cassius+clay%2C+1965#fpstate=ive&vld=cid:1371afaa,vid:RqAI10hSYC8,st:0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti