torstai 11. heinäkuuta 2024

Stalinin kosto

Minulle on kerrottu, että J.V. Stalin määräsi kaukasianjättiputkea kasvatettavan rehuksi koko jättiläisvaltakunnassaan ja niin myös sitten tapahtui. Tosin sellaistakin minulle on kerrottu, että neuvostolehmät eivät ainakaan mielellään suostuneet jättiputkea syömään huolimatta diktaattorin ankarasta määräyksestä ja jos suostuivatkin sitä syömään, niin ihmiset eivät suostuneet juomaan niiden lypsämää kitkerää maitoa.

Kaikesta huolimatta lujatahtoinen diktaattori Stalin sai määräyksellään jättiputken kasvamaan myös Karjalan taigalla. Sen sijaan, kun Stalinin seuraaja Hrutshev määräsi kansan viljelemään maissia, niin siitä hommasta ei tullut lasta eikä mitään muutakaan, koska kansa ja maissi eivät heikkotahtoista Nikitaa totelleet.

Kuitenkin pikkuisen epäselvä on Karjalan vallanneen jättiputken historia. Sellaisenkin tarinan olen kuullut, että jättiputki onkin CIA:n kosto venäläisille. CIA olisi mukamas lisännyt jättiputken siemeniä Neuvostoliittoon myydyn vehnän joukkoon ihan kiusaamismielessä. Itse äänestän kuitenkin tässä vaiheessa vielä sen puolesta, että jättiputki on Stalinin eikä CIA:n kosto. Mielestäni jonkun taitavan Venäjään perehtyneen toimittajan, vaikkapa Arvo Tuomisen, olisi tehtävä tv-dokumentti Karjalan jättiputkista.

Tässä lisätietoa jättiputkesta: https://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4ttiputket


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti